OK
×
Actievoerder
Esther Leenen

1000 km te paard voor Stichting Ambulancewens (Mongol Derby)

Op 7 augustus 2019 sta ik aan de start van de Mongol Derby.

De Mongol Derby is wereld's langste paardenrace over 1000 km (Guinessbook of records). De rit gaat over de Mongoolse steppe op semi-wilde paarden en is gebaseerd op het Genghis Khan postsysteem uit 1200. Hierbij rijden de ruiters een etappe van 40 km en wisselen dan van paard. De paarden staan onder een controle van de dierenarts en dienen fit bij het station aan te komen. Lokale herders stellen hun paard beschikbaar en krijgen hiervoor een vergoeding. 

De 1000 km dient binnen 10 dagen volbracht te worden, dat betekent dat een ruiter minimaal 100 km per dag moet afleggen. Er zijn geen routes aangegeven en er wordt gereden op GPS. De weersomstandigheden en onbekendheid van het land zorgen ervoor dat ruiters tot het uiterste moeten gaan om deze race te volbrengen.

Naast de eer, voldoening en uitdaging om de finish te behalen is er niks te winnen. Iedere ruiter rijdt voor een goed doel. Mijn goede doel is Stichting Ambulancewens. Mijn wens om deel te mogen nemen aan deze race is uitgekomen. Stichting Ambulancewens zet zich in om de allerlaatste wens van terminaal immobiele patiënten te laten vervullen. Hoe fantastisch zou het zijn om voor iedere gereden kilometer een wens in vervulling te laten gaan?

De komende maanden kunt u op mijn website http://mongolderby2019.com lezen hoe de voorbereiding op deze loodzware race verloopt. Motiveer mij om te doneren en volg in augustus live! de Mongol Derby online. 

Met hartelijke groet,

Esther Leenen, Deelnemer Mongol Derby 2019

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie