OK
×

100 dagen - 100 fietsen

Wij zouden graag in 100 dagen 100 fietsen financieren voor een Bike4School project waarin we 100 meisjes in Kenia en Oeganda met het begin van het schooljaar in februari betere toegang tot onderwijs willen geven met een fiets.

We kennen allemaal de cijfers en zijn ons ook allemaal bewust van de problematiek op scholen in Afrika. Volgens de VN woont 43% van de niet-schoolgaande kinderen in sub-Sahara Afrika. En alhoewel in Kenia en Oeganda het basisonderwijs gratis is gemaakt, is de toegang tot school nog steeds een uitdaging. Veel kinderen op het platteland van Afrika moeten uren lopen om naar school te gaan, dus een deprimerend aantal kinderen gaat uberhaupt niet naar school, of zijn vaak te laat of afwezig of verlaten vroegtijdig, voordat ze een diploma halen, de school. 

Vooral meisjes ondervinden deze problemen. Redenen hiervoor zijn uiteenlopend, maar komt vooral neer op afstand naar school en het onvermogen om school te combineren met de huishoudelijke taken die van hen verlangt werden. Daarnaast zijn er nóg schrijnendere verhalen van sexueel misbruik door boda boda rijders (brommertaxi's) die voor 'gratis' vervoer naar school sexuele handelingen vragen. Vijf meisjes (allemaal jonger dan 16 jaar) op een van de scholen waar Cycling out of Poverty op dit moment werkt zijn nu op dit moment zwanger ... en hebben zich hierdoor nog verder in de problemen gebracht in hun uiterste pogingen om toch hun opleiding af te maken om betere kansen te hebben in de toekomst.

Voor een gezonde ontwikkeling is gelijke toegang tot scholing een must.

Cycling out of Poverty heeft zich daarom ook, sinds 2006, toegewijd om scholieren, maar ook gezondheidsvrijwilligers, boeren en kleine ondernemers in Kenia en Oeganda uit te rusten met fietsen en andere mobiliteitshulpmiddelen om de uitdaging van afstand en gebrek aan mobiliteit op te lossen en toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, werk en inkomen te verbeteren.

De scholen zijn nu 100 dagen gesloten vanwege vakantie maar bij de aanvang van het nieuwe schooljaar (in februari) willen wij 100 scholieren uitrusten met een fiets. En daarbij een training te verzorgen in fietsonderhoud, rijvaardigheid en verkeersveiligheid zodat de fiets lang zal meegaan (>10 jaar) en de meisjes ook nog na hun schoolcarriere van dienst kan zijn.

M. Straatman aan teamlid Stichting Cycling out of Poverty

Beste mensen, ik benin Oeganda in juli 2019 geweest en ik heb het met mijn eigen ogen gezien hoever de mensen moeten lopen. Help deze mensen met een fiets, mag ook 2e hands zijn, alles komt daar goed terecht. Enkele mensen hebben daar een houten step, die handgemaakt is met houten wielen uit de Congo om vracht te vervoeren. Fietsen uit Nederland, het zou daar zo welkom zijn.

€ 25

29-12-2019

Anoniem aan teamlid Stichting Cycling out of Poverty

€ 25

24-12-2019

dakje met Geef-logo
€ 16.900 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 50 via Geef.nl
112%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×