OK
×

10 jaar Dog Rescue Greece - Geef de hondjes een mooi plekje!

Een viering met heel veel tranen...De honden (vaak pupjes nog) mogen hier niet meer blijven, we moeten het terrein verlaten en als er niet snel iets geregeld wordt, zullen ze op straat belanden en is hun lot: een lijdensweg en hoogstwaarschijnlijk een akelige dood. Laat ze niet aan hun lot over. Leest u verder, en alstublieft: Help! 

 

10 jaar... Wie had dat gedacht, toen Willem en ik ons eerste gasthondje uit Griekenland te logeren kregen in 2010. Wat in 2012 klein begon, is nu uitgegroeid tot een stabiele, serieuze en prachtige organisatie. Een organisatie die voldoet aan alle wettelijke eisen. Dankbaar en gelukkig ben ik met het team van Dog Rescue Greece en alle vrijwilligers die zich continue inzetten om Griekse honden kansen te geven en adoptanten begeleiden. Voor, tijdens en na een adoptie moet er heel veel geregeld worden. 
Het DRG team bestaat uitsluitend uit vrijwilligers met ieder een eigen taak, samen zijn zij de schakels tot succes. 
Achter de schermen zijn zij dagelijks in touw, dagelijks en vaak het klokje rond.

Willem, in 2017 overleden, is nog elke dag in onze gedachten, wordt node gemist en is in onze harten bij ons. Zonder hem moeten we doorvechten. Voor de zieltjes die gered moeten worden. 

Nu, na 10 jaar en met meer dan 2000 honden in Nederland verder, breekt er een nieuwe fase aan. Een uiterst moeilijke fase, want de hondjes (pupjes vaak nog) dreigen op straat te belanden. 

Dog Rescue Greece krijgt steeds meer voet aan de grond in Griekenland. 


Er ontstaan mooie samenwerkingen tussen gemeentes, burgemeesters en dierenartsen. Echter, daar waar ik, Arnolda, dacht de honden een prachtige opvangplek in mijn woonplaats te kunnen bieden is er nu sprake van een ernstige situatie.

De honden mogen hier niet meer blijven, we moeten het terrein verlaten en als er niet snel iets geregeld wordt, dreigen zij op straat te belanden.


Dit mag uiteraard niet gebeuren en daarom zijn we druk bezig met het zoeken naar oplossingen. En die gaan we vinden, absoluut. Er zijn goede vergevorderde plannen. Helaas mogen we op dit moment (eind juni) hierover nog niet in detail treden, dit om de voortgang met de lokale autoriteiten niet in de weg te staan.

Mijn wens voor de honden is een veilige plek, een verzorgde plek. 

Het mag niet zo zijn dat deze honden, die kansen hebben, die inmiddels gewend zijn aan hun dagelijkse voeding en (medische) verzorging de dupe worden van de op dit moment zo moeilijke situatie, en dat zij hierdoor weer de straat op moeten. Daarom mijn smeekbede: Ik hoop met heel mijn hart dat u Dog Rescue Greece wil helpen. 


Zodat we kunnen gaan bouwen, letterlijk kunnen gaan bouwen. Voor de toekomst van de hondjes.

Zonder uw hulp zijn we nergens, en is het een droevig lot wat de honden wacht.

Dank u wel, efcharisto polí.

Arnolda WesterduinAgios Konstantinos, Griekenland

Op onze weblog leest u alle plannen en ontwikkelingen over de viering van het 10-jarig jubileum van Dog Rescue Greece.

Ons email-adres: 10jaar@dogrescuegreece.nl.

Arnolda Westerduin
08-09-2022 09:55

Update 8 september 2022: De kennels zijn gebouwd, nu de daken nog. Zie de video van Arnolda waarin ze een rondleiding en uitleg geeft. Helpt u ons het werk af te maken en de daken er op te kunnen zetten? 

Arnolda Westerduin
23-08-2022 18:22

Update 21 augustus 2022

Er is ongelofelijk hard gewerkt. Op de foto's in het ALBUM ziet u hóe hard. En dat bij temperaturen die nog veel hoger zijn dan wij in Nederland hebben!

Maar... stilzitten is geen optie! 

Dat zijn we niet alleen verplicht aan de honden, maar zeker ook aan de donateurs die ons hierbij zo fantastisch geholpen hebben. 

Maar we zijn er nog niet. Want nu moeten de daken er op.

Mogen we blijven rekenen op uw steun? 

Er is namelijk nog veel nodig, er moet nog veel gebeuren. Hoe klein dan ook, uw gift en ondersteuning zijn zo hard nodig. Samen staan we sterk! 

Arnolda Westerduin
05-08-2022 12:50

De kenneldelen zijn gearriveerd! (zie: het foto-album) 

Dankzij alle mooie giften kunnen we gaan beginnen!

Maar nu komt de volgende stap: Er moeten nog daken op.

Om de honden te beschermen tegen zon, regen, sneeuw, kortom alle weersomstandigheden.

Want ook in Griekenland kunnen de weergoden aardig tekeer gaan!

Mogen wij (blijven) rekenen op uw steun?

Samen staan we sterk!

 

Namens de honden: Hartelijk dank voor uw ondersteuning! 

 

 

 

 

dakje met Geef-logo
€ 1.479 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 20.000
7%
55

donaties

273

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Arnolda Westerduin
Arnolda Westerduin

€ 1.404 opgehaald

Anita Horstmanshof
Anita Horstmanshof
Uiteraard ondersteun ik deze actie. Hoe? Door mooie artikelen (handgemaakt!) te verkopen. Onder andere via de Facebook groep: "Marktplaats Dog Rescue Greece" (https://www.facebook.com/groups/marktplaatsdogrescuegreece) De volledige opbrengst is voor de hondjes. Omdat het zo ongelofelijk hard nodig is! Wie is de volgende die ook deelneemt aan deze mooie actie als Actievoerder? Iedereen kan wel iets! Iedereen kan helpen!

€ 75 opgehaald