OK
×

Sathiko Sath challenges 2024 tbv kansarme kinderen

Sathiko Sath challenges 2024 tbv kansarme kinderen logo 1

Deze actie is de overkoepelende pagina voor de challenges die Sathiko Sath in 2024 t.g.v. het 3e lustrum organiseert t.b.v de scholing van kansarme kinderen in Nepal.

Sathiko Sath is een studiefonds voor kansarme Nepalese kinderen uit afgelegen bergdorpen. Zij wonen vanaf hun 7e jaar in een door ons geopend hostel en gaan tot hun 16e naar een van de beste scholen van Kathmandu; vaak gevolgd door een voortgezette studie tot vwo-niveau dan wel een middelbare beroepsopleiding. De helft van de nu 50 afgestudeerden bij Sathiko Sath is nadien 'self-supporting' en kan een vervolgstudie betalen. De rest van de groep is aan het werk in uiteenlopende beroepen; zowel in hun eigen regio als elders in het land.

Op 4 maart 2024 vierde de stichting haar 15de verjaardag. Bij deze gelegenheid daagt zij durvers en doeners uit een crowdfundingactie te organiseren om de kas van Sathiko Sath aan te vullen en in de toekomst goed onderwijs aan deze kinderen te kunnen blijven garanderen. In 2019 is t.g.v. van het 2e lustrum ook een dergelijke actie georganiseerd die een prachtig bedrag van €25.000 opbracht.

Er zijn twee soorten challenges;

  • De ene challenge is gekoppeld aan 4 bijzondere reizen naar Nepal.  De deelnemers wordt gevraagd minimaal € 500 aan fondsen te werven in combinatie met deelname aan één van de unieke reizen in Nepal. Voor elk van de reizen is een project gemaakt, waarachter je de eigen actiepagina kunt koppelen. De reizen zijn:
    • Challengereis 2024: Mustang trekking
    • Challengereis 2024: Numbur Trekking
    • Challengereis 2024: Cultuur en korte Khopra Danda Trekking
    • Challengereis 2024: Culturele rondreis door Nepal
  • De andere challenge is een virtuele wandelreis van 4 weken naar Kathmandu in Nepal waarbij met vele anderen in Nederland wandelt en waarbij alle gelopen afstanden bij elkaar worden opgeteld om de afstand Amsterdam-Kathmandu te overbruggen. Bij deze reis word je gevraagd minimaal 1€ per gelopen kilometer als sponsorgeld te werven. Je kunt jouw geefactie aanmaken achter de bijbehorende startpagina.

Ga voor alle challenges naar projecten en zoek jouw reis op, klik op de foto en maak daar vervolgens je eigen pagina aan via de blauwe knop 'Start jouw geefactie'.

Mocht je NIET meegaan met een van de challengereizen 2024 of meedoen aan de virtuele wandeltocht, dan kun je op deze pagina ook een geefactie aanmaken. Als je sympathiek tegen over onze acties in 2024 staat en simpelweg wilt doneren, dan kan dat via de rode knop 'Nu doneren'.

Met het zo bijeengebrachte sponsorgeld wil Sathiko Sath haar missie - een waardevolle toekomst bieden aan deze kinderen - voor de toekomst veiligstellen en ook uitbreiden.

Na aftrek van administratieve kosten waaraan we niet kunnen ontsnappen wordt het sponsorgeld besteed aan het onderwijs en de huisvesting van de kinderen van Sathiko Sath. 

dakje met Geef-logo

Our statistics

What we've accomplished together so far:

€ 50collected
1donations

by campaigns affiliated to this project

Website:
Start date:
14-04-2024
End date:
30-12-2024
222 days left