OK
×

Challengereis 2024: Cultuurreis door Nepal

Challengereis 2024: Cultuurreis door Nepal logo 1

Waarvoor staat Sathiko Sath?

Sathiko Sath is een studiefonds voor kansarme Nepalese kinderen uit afgelegen bergdorpen. Zij wonen vanaf hun 7e jaar in een door Sathiko Sath beheerd hostel en gaan tot hun 16e naar een van de beste scholen van Kathmandu; vaak gevolgd door een voortgezette studie tot vwo-niveau dan wel een middelbare beroepsopleiding. De helft van de nu al 50 afgestudeerden bij Sathiko Sath is nu ‘self-supporting’ en kan een vervolgstudie op bachelorsniveau betalen. De rest van de groep is gaan gaat werken uiteenlopende beroepen; zowel in hun eigen regio als elders in het land.

Sponsorgeld werven

Op 4 maart 2024 vierde de stichting haar 15de verjaardag. Om dit 3e lustrum te vieren organiseert Sunita Reizen samen met Sathiko Sath bijzondere reizen naar Nepal, waaronder de Cultuurreis door Nepal. Daarbij daagt zij durvers en doeners uit een crowdfundingactie te organiseren om de kas van Sathiko Sath aan te vullen en in de toekomst goed onderwijs aan deze kinderen te kunnen blijven garanderen. Iedere deelnemer wordt gevraagd minimaal € 500 aan fondsen te werven. Sponsors kunnen heel gemakkelijk doneren op jouw persoonlijke actiepagina die eenvoudig te maken is door met de blauwe knop rechts een Geefactie te starten. Wil je meer instructies ga dan naar https://sathikosath.nl/challenges en download de instructies onder de rode knop 'Handleiding Geef.nl'.

 

Cultuurreis door Nepal

Op deze reis kun je zonder je al te veel te hoeven inspannen kennismaken met de vele prachtige kanten die Nepal heeft. Natuurlijk is er ruimte om de vele beroemde bekende (en onbekendere) plekken in de hoofdstad Kathmandu te bekijken. Daaronder vallen de indrukwekkende grote boeddhistische Stupa’s van Bouddha en Swayambunath en het belangrijke hindoetempelcomplex Pashupatinath. In de Kathmanduvallei zijn er nog veel meer dingen te zien zoals de andere koningssteden Patan en Baktapur met ieder een sfeervol eigen “Durbar Square”. Direct buiten de stad maar nog wel in de vallei maken we prachtige wandelingen waarbij je iets meer kunt ervaren van hoe men leeft op het “platteland”, maar waar je ook een uitzicht op de Himalaya mag verwachten (bij helder weer). Na deze kennismaking met Nepal rijden we het land in naar Pokhara. Hier krijg je een betoverend zicht op het grootste deel van de Annapurna keten en er is genoeg te doen: massage, yoga, meditatie, bootje varen op het Fewa meer of een tochtje lopen naar Sarangkot, voor elk wat wils.

Via het historische stadje Tansen rijden we nu naar het zuiden, naar het vlakke en lage deel van Nepal, de Terai. Na een bezoek aan de geboorteplaats van Boeddha, Lumbini, met z’n vele tempels en kloosters en heilige plekken, komen we aan bij de Sapana Lodge. Dat is een echte ecolodge op basis van idealistische doelstellingen van waaruit we excursies kunnen maken in het Chitwan Nationale Park. Omdat dit vroeger jachtterrein was van de koninklijke familie heeft men erop toe gezien dat de wildstand goed op peil bleef. Daarom kun je hier o.a. tijgers, neushoorns, olifanten, lippenberen, krokodillen en verschillende soorten apen en herten aantreffen. Tot slot rijden we terug naar Kathmandu. Daar zul je nog wat vrije tijd hebben, maar ook tijd om het Sathikosath huis te bezoeken, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe de stichting werkt en wat de resultaten zijn.

dakje met Geef-logo
Website:
Start date:
04-04-2024
End date:
30-12-2024
199 days left