OK
×

Challenge 2024: Virtuele wandelreis naar Kathmandu

Challenge 2024: Virtuele wandelreis naar Kathmandu logo 1

Waarvoor staat Sathiko Sath?

Sathiko Sath is een studiefonds voor kansarme Nepalese kinderen uit afgelegen bergdorpen. Zij wonen vanaf hun 7e jaar in een door Sathiko Sath beheerd hostel en gaan tot hun 16e naar een van de beste scholen van Kathmandu; vaak gevolgd door een voortgezette studie tot vwo-niveau dan wel een middelbare beroepsopleiding. De helft van de afgestudeerden bij Sathiko Sath is nadien ‘self-supporting’ en kan een vervolgstudie op bachelorsniveau betalen. De rest van de groep gaat werken in uiteenlopende beroepen; zowel in hun eigen regio als elders in het land.

Sponsors werven

Op 4 maart 2024 vierde de stichting haar 15de verjaardag. Om dit 3e lustrum te vieren organiseert Sathiko Sath een virtuele wandelreis naar Nepal. Daarbij daagt zij durvers en doeners uit een crowdfundingactie te organiseren om de kas van Sathiko Sath aan te vullen om in de toekomst goed onderwijs aan deze kinderen te kunnen blijven garanderen. Iedere deelnemer wordt gevraagd minimaal € 100,- aan sponsering in te brengen. Je bepaald zelf welke afstand je aflegt.  Betrek anderen bij jou wandelreis door je te laten sponseren.  Sponsors kunnen heel gemakkelijk doneren op jouw persoonlijke actiepagina die eenvoudig te maken is door met de blauwe knop rechts een Geefactie te starten. Wil je meer instructies ga dan naar https://sathikosath.nl/challenges en download de instructies onder de rode knop 'Handleiding Geef.nl'.

Virtueel wandelen naar Kathmandu

Voor wie niet in de gelegenheid is om deel te nemen aan een fysieke challenge-reis in Nepal, hebben we een bijzondere uitdaging ontwikkeld, namelijk een virtuele voettocht van Utrecht naar Kathmandu, een afstand van 9428 kilometer. Goed voor je conditie, goed voor je algemeen welbevinden en goed voor Sathiko Sath.  Hoe dat kan? In de periode van zaterdag 24 augustus tot en met uiterlijk vrijdag 20 september 2024 wandel, je zoveel mogelijk. Het maakt niet uit waar of hoe (met je wandelclubje, bij het uitlaten van de hond, op de golfbaan, in je eentje, …). Je geeft iedere vrijdag de afgelegde kilometers door via het mailadres, sathikosath[at]gmail.com. Uiteraard mag je ook fietsen, hardlopen of iets anders doen om (kilo)meters te maken. Alle afstanden worden bij elkaar opgeteld door onze bestuursleden Ivo en Angelique en gedeeld via een Whattsapp groep.  Zo kun je zien welke afstand er met z'n allen is afgelegd en zo loop je samen naar Nepal. Hoe meer kilometers je maakt en hoe meer deelnemers er zijn des te sneller je aankomt in Kathmandu. Bijvoorbeeld, als iedereen 25 km per week loopt dan is de tocht met 94 deelnemers in vier weken volbracht. Je krijg per week informatie over wat je onderweg zou hebben gezien als je de weg in het echt zou hebben afgelegd. Wat betekent dit voor Sathiko Sath? De fysieke uitdaging is om samen met alle andere wandelaars virtueel de afstand naar Kathmandu af te leggen. Maar dat is niet de enige uitdaging. Iedere deelnemer verzamelt namelijk om zich heen een groepje dat geld doneert aan Sathiko Sath voor elke door hem/haar gelopen kilometer. Elke sponsor bepaalt zelf tevoren het bedrag dat hij/zij per kilometer wil schenken. De wandelaar houdt zelf het aantal afgelegde kilometers en de totale opbrengst bij.  

dakje met Geef-logo
Website:
Start date:
04-04-2024
End date:
30-12-2024
230 days left