OK
×

Wij Steunen Kenia

Wij Steunen Kenia logo 1

Stichting Wij Steunen Kenia (WSK) is een stichting die haar thuisbasis heeft in Pijnacker en omstreken. De stichting ondersteunt sinds 2003 basisschool De Mwereni en de lokale bevolking in het zuidoosten van Kenia.

Geld wordt o.a. besteed aan het bouwen van klaslokalen, bouwen en onderhouden van watertanks, opvang van regenwater, schoolmeubilair, aanbieden van microkrediet, geven van maaltijden in droge tijden en het initiëren van ICT –onderwijs en oplossingen bij stroomuitval.

Het streven van WSK is om de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de mensen rond de Mwereni-school te vergroten. Daarnaast is het doel van onze stichting het vergroten en overbrengen van kennis over ontwikkelingsproblematiek bij basisscholen in Pijnacker, Delft e.o., waarvoor wij gastlessen verzorgen.

Onze stichting is kleinschalig en kenmerkt zich door korte lijnen naar de gemeenschap in Kenia en naar de mensen, scholen en organisaties die zich in Nederland inzetten voor de stichting. Wij zijn lid van een overkoepelende organisatie (Tenda Pamoja) voor een goede coördinatie, communicatie en uitvoering van projecten ter plaatse. De stichting heeft ANBI status.

Meer informatie op http://www.wijsteunenkenia.nl/

dakje met Geef-logo

Our statistics

What we've accomplished together so far:

€ 3.565collected
147donations

Registered with

ANBI
KvK:
ANBI:
813739160
Geef:
9867

Share

Download the Geef app

Appstore logoPlaystore logo