OK
×

Stichting Erik Scherder Huizen

Stichting Erik Scherder Huizen logo 1

Het Erik Scherder Huis is een intensief jaarprogramma voor jongeren met ernstig hersenletsel die na hun revalidatie weer een nieuwe toekomst moeten ontdekken, ontwikkelen en realiseren.

Elk jaar krijgen ongeveer 500 jongeren zeer ernstig hersenletsel. Binnen een fractie van een seconde verandert hun leven. Na een lange periode in het ziekenhuis en nog langer in een revalidatiecentrum begint pas het oppakken van het leven na het letsel.

Vaak hebben deze jongeren nog volop restschade, Zowel op motorisch als cognitief terrein. Na de revalidatie begint de verwerking pas en worden de geviolgen voelbaar. Zowel in vriendschappen, in toekomstbeeld, in relaties, in... alles.

Het oude leven - maar ook de oude toekomst - is weg. In het Erik Scherder Huis proberen we samen met o.a. coaches en psychologen weer een doel te ontdekken dat haalbaar is. Met studie, herontwikkeling executieve functies, sport, stages, sociale projecten en nog veel meer wordt gewerkt aan het ontdekken, ontwikkelen en realiseren van een nieuwe toekomst.

Het programma is kostbaar, maar gelukkig betaalt de overheid via Wlz of Wmo mee. Maar dan als 'normale' dagbesteding. Die bijdrage is jammer genoeg niet toereikend. Vandaar dat we alle support nodig hebben.

Het Erik Scherder Huis is een dagprogramma van een jaar voor 35 jongeren van 16 t/m 35 met ernstig hersenletsel.

dakje met Geef-logo

Our statistics

What we've accomplished together so far:

€ 13.382,23collected
524donations

Registered with

ANBI
KvK:
ANBI:
864194043
Geef:
10938

Share

Download the Geef app

Appstore logoPlaystore logo