OK
×

Zwemmarathon RZC tegen FSHD!

Afgelopen september 2022 is onze hoofdtrainer Egwin Janssen overleden. Hij was jarenlang het gezicht van onze zwemvereniging RZC bij alle zwemwedstrijden en andere activiteiten van onze vereniging. We missen hem natuurlijk heel erg. Onze troost is dat hij een hele mooi vereniging heeft achtergelaten waar we samen heel erg trots op zijn.

Egwin is overleden als gevolg van kanker, maar zijn hele leven heeft hij te maken gehad met een erfelijke spierziekte: Facio ScapuloHumerale Dystrofie oftewel FSHD. In Nederland zijn er ongeveer tweeduizend mensen met FSHD. De spieren van deze patiënten verliezen steeds meer kracht, waardoor ze uiteindelijk in een rolstoel kunnen belanden. Naast de spieren in gezicht, schouders en bovenarmen raken buik- en beenspieren aangedaan. De buikspieren worden minder krachtig, patiënten struikelen vaker en krijgen moeite met lopen en traplopen. Ook Egwin had de laatste jaren steeds meer moeite met lang staan, had minder kracht in de armen en kon daardoor nog maar weinig zelf zwemmen. Het onderzoek naar de precieze oorzaken, mogelijke behandeling en eventuele medicijnen voor FSHD is gaande maar gaat natuurlijk veel te langzaam. Het is duur en intensief onderzoek.

Wij willen als RZC daarom een bijdrage gaan leveren aan nog meer onderzoek naar deze ziekte. Dat doen we met een zwemmarathon van vrijdag 5 juli 20.00u tot zaterdag 6 juli 08.00u in ons zwembad Doelum. Gedurende deze nacht zullen 12 teams strijden om de meeste banen te zwemmen. We zwemmen in estafettevorm waarbij elk team telkens 1 persoon in het water heeft en elke tien minuten start een volgende zwemmer.  

Het geld voor de FSHD Stichting brengen we bijeen doordat elke zwemmer zich voor minimaal 50 euro moet laten sponsoren om mee te doen. Bovendien zullen we gedurende de nacht voor zwemmers en bezoekers van alles organiseren om dat bedrag te verhogen.

Tjarco Koppenaal
12-04-2023 14:18

Beste Sponsoren en Donateurs!

Even een update over onze actie voor Stichting FSHD.

Vanochtend (12 april 2023) werden we geinformeerd dat zwembad Doelum helaas gesloten wordt in verband met technische mankementen (tegelwerk perron) en dat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Helaas gaat de zwemmarathon dus niet door. Dit was een scenario waar we geen rekening mee gehouden hebben!

We hebben overwogen om de zwemmarathon in een ander zwembad te organiseren, maar vinden dat we dan geen recht kunnen doen aan Egwin en het doel waarvoor we de zwemmarathon organiseren. Daarnaast was dit op korte termijn geen realistisch alternatief.

We hebben als organisatie besloten om de zwemmarathon in het najaar te plannen. Dit hebben we besproken met de deelnemende teams/verenigingen en het was fijn om de toezeggingen te krijgen dat de teams/verenigingen dan ook zeker willen deelnemen! De exacte datum zullen we zo snel mogelijk bepalen en met jullie delen! Deze actie laten we tot die tijd open staan en biedt ons de kans om nog meer geld in te zamelen in de herinnering aan Egwin en voor Stichting FSHD!

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen,

Namens de organisatie,

Geert, Imogen, Arno & Tjarco

dakje met Geef-logo
€ 15.868 collectedThe total amount is updated every 10 minutes. Did you just donate? It's possible that your donation hasn't been counted yet. Don't worry, it will be fine!
of which € 10.218 via Geef.nl
105%
394

donations

29

days left

hart Donate now
The proceeds of this campaign go to this charity:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Share

Who do you like to donate to?
×
Geen profielfoto
Tjarco Koppenaal

€ 10.218 collected