OK
×
Campaigner
Stichting Amake

Tienermoeder uit de gevangenis!

Afgelopen week kwam het vervelende nieuws bij Mary dat een tienermoeder met haar kindje in de gevangenis zit. Deze moeder is hoogstwaarschijnlijk vals beschuldigd van het achterhouden van geld. 

Het ging juist zo goed met haar, ze had na het afronden van haar middelbare school een administratieve baan gevonden en deed dit met plezier. Hier ging het helaas fout, waarschijnlijk is ze door een klant bedrogen, maar door haar baas werd het verhaal niet daar gehaald maar bij zijn medewerker. De keuze was of het geld betalen of de gevangenis in, met haar dochtertje van nog geen jaar, gedurende 12 maanden. Voor haar is er dus tot nu toe geen keus. Daarom doen wij een noodoproep, het bedrag waarvoor ze vastzit is 9000 kwacha, omgerekend 500 euro. Als wij dit geld met jullie hulp kunnen inzamelen kan deze tienermoeder weer vrijuit aan haar toekomst werken.

Deze tienermoeder had juist een succesverhaal; en ze wil dit graag voortzetten. Inmiddels heeft het bericht Mary wel bereikt en is ze langs geweest bij haar. In Zambia heb je niet zoals in Nederland recht op een gratis advocaat. We hopen dat ze uiteindelijk wel eerlijk berecht en behandeld wordt. 

Stichting Amake logo 2

Stichting Amake

Amake wil tienermoeders en hun kinderen in Zambia, Chipata een hoopvolle toekomst bieden. Dit doen wij met behulp van verschillende pijlers: onderwijs, werkgelegenheid, zelfstandigheid, sociale vaardigheden en onafhankelijkheid. We begeleiden en ondersteunen hen (financiëel) om een succesvolle toekomst op te bouwen op deze gebieden. Uiteindelijk gaan de tienermoeders bij ons weg met zelfvertrouwen, praktische vaardigheden, een stabiel inkomen, een basisschooldiploma en een toekomst waarin ze goed voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen.

Meer weten? www.amake.nl

More information
dakje met Geef-logo
€ 500 collectedThe total amount is updated every 10 minutes. Did you just donate? It's possible that your donation hasn't been counted yet. Don't worry, it will be fine!
of which € 170 via Geef.nl
100%
10

donations

0

days left

hart Donate now
The proceeds of this campaign go to this charity:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Share

Participate
×
Participate in this campaign
Who do you like to donate to?
×
Stichting Amake
Stichting Amake

€ 170 collected