OK
×

schoolbanken voor slimme scholieren

We gaan proberen op allerlei manieren geld in te zamelen voor 30 schoolbanken. Deze schoolbankjes komen te staan in Avégamé, een heel klein en arm dorp in Zuidwest Togo, in een leegstaand (kerk)gebouw, waar we aan 2 klassen voortgezet onderwijs willen bieden. Onze stichting heeft d.m.v. donaties daar een basisschool nieuw leven in geblazen en zelfs een nieuw gebouwtje weten neer te zetten, maar voor kinderen die ná de basisschool verder willen en kunnen leren is er niets. De v.o.scholen, die er zijn, zijn te ver weg. De kinderen moeten dan in een gastgezin ondergebracht worden en dat kunnen de meeste ouders van "ons" dorp niet betalen. Dus willen wij ze een kans op een betere toekomst geven en 2 klaslokalen inrichten. De bankjes zullen door een plaatselijke timmerman ter plekke gemaakt worden, de lokale economische situatie wordt hiermee ook gesteund!  Onze partner (NGO Tomoka) heeft voor al onze projecten( zoals waterputten, latrines, kleuterklas e.d.) een begroting gemaakt, dus ook voor deze schoolbanken. Als deze aktie een succes wordt, willen we 4 leerlingen per jaar een beurs geven om een beroepsopleiding bij een baas te gaan volgen.                                                                                  Met deze schoolbankenaktie willen we graag €1250,- bijelkaar  'sprokkelen', we hopen dat u ook mee doet! Wat zullen de kinderen blij zijn!  En... ik houd u op de hoogte!

Stichting Tomoka Support, Van Delden
09-04-2019 14:59

In Togo weet men nog niet dat ik deze actie ben begonnen, uiteindelijk zal het dus een verrassing zijn dat veel mensen iets over hebben voor een schoolbankje in de binnenlanden van Togo. Het gebied is heel moeilijk te bereiken, er zijn nauwelijks wegen. De wegen die er zijn lijken in onze ogen meer op een wandel of fietspaadje. In de regentijd overstromen deze wegen ook regelmatig, men moet dan te voet verder. De kans dat men giftige slangen tegnkomt is dan groot, maar bijna niemand heeft laarzen. Dankzij de zonnecollector op het dak van de medische post kan er nu wel antigif gekoeld bewaard worden, dat is een grote vooruitgang. Nu nog meer jongeren naar school en in de schoolbanken voor een betere toekomst!!!

dakje met Geef-logo
€ 35 collectedThe total amount is updated every 10 minutes. Did you just donate? It's possible that your donation hasn't been counted yet. Don't worry, it will be fine!
of € 1.250
2%
2

donations

0

days left

hart Donate now
The proceeds of this campaign go to this charity:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Share

Participate
×
Participate in this campaign
Who do you like to donate to?
×