OK
×

school helpt school

Na de herfstvakantie is op het Dollard College te Winschoten i.k.v. burgerschapskunde een actie voor Togo van start gegaan! De bedoeling is om in contact te komen met leerlingen van een vergelijkbare school in een arm en zeer afgegen gebied in Togo en te proberen hun mogelijkheden voor een goede toekomst te vergroten.
Doel is allereerst een nieuw (golfplaten) dak op de 2 gebouwtjes en betere schoolbanken te realiseren. Misschien dat ook nog enkele leerlingen een soort beurs kunnen krijgen om verder te studeren? Ook zal er gecorrespondeerd worden door Nederlandse leerlingen met leerlingen daar, in het Frans dus...! Zo zal er een persoonlijke band ontstaan.

Vanaf nu zullen DC-klassen op allerlei manieren proberen geld in te zamelen. De actie eindigt in februari met een actieweek, waarin presentaties plaatsvinden én de uiteindelijke opbrengst bekend wordt gemaakt.

Iedereen kan meehelpen met deze fantastische actie en zo de  jongeren in Togo een goede toekomst te bieden!

Tomoka Support (Stichting) logo 2

Tomoka Support (Stichting)

Wij steunen de zeer arme bevolking van een heel klein dorpje in Togo, door fondsen te werven voor de school, waterputten en latrines, medische voorzieningen e.d. We hebben nu 22 waterputten  gerealiseerd. Latrine blok 7, 8 en 9 zijn in aanbouw. Met de school gaat het goed. Dankzij onze hulp kunnen de onderwijzers betaald worden en kunnen er boeken aangeschaft worden. De school krijgt de komende  jaren inkomsten  uit de plantainplantage die is aangelegd, met onze steun. Van de opbrengst krijgen de kinderen een voedzame maaltijd op school.  Wij richten ons langzamerhand meer  op  beurzen voor het voortgezet onderwijs  en op de kleuterklas.  Zo mogelijk willen we de basis school helpen met uitbreiding en bv. zonnecollectoren. Er is nog genoeg te doen!

More information
dakje met Geef-logo
€ 35 collectedThe total amount is updated every 10 minutes. Did you just donate? It's possible that your donation hasn't been counted yet. Don't worry, it will be fine!
of € 1.000
3%
3

donations

0

days left

hart Donate now
The proceeds of this campaign go to this charity:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Share

Participate
×
Participate in this campaign
Who do you like to donate to?
×