OK
×

Rijndam Racers

Jaarlijks doet een team van zes handbikers mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. Ze gaan de uitdaging aan om de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk te beklimmen op een ligfiets die wordt voortbewogen door armkracht. Tijdens de 20 km lange rit met bijna 1000 hoogtemeters en hellingen tot 18% strijden zij tegen teams van andere revalidatiecentra uit o.a. Nederland. De start is op 1287 m en de finish op 2150 m hoogte (Ochsenalm). Meedoen is belangrijker dan winnen, maar ieder jaar doet het team zijn uiterste best om de beker, net als in 2013, 2017, 2018 en 2019, naar Rotterdam te halen.

De Rijndam Racers rijden ook voor patiënten van Rijndam Revalidatie die nog maar net zijn geconfronteerd met een dwarslaesie of amputatie. Met het binnenhalen van sponsorgeld willen de Rijndam Racers een handbike bij elkaar te fietsen maar ook zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden tijdens hun revalidatiebehandeling kennis te maken met de handbikesport en met het plezier dat je eraan beleeft. Daarnaast zamelen we geld in voor het trainingsweekend in de Ardennen, ons verblijf in Oostenrijk en onze wielerkleding. 

Anonymous to team memberMarco Molenaar

€ 100

03-07-2023

E. Dekker to team memberPeter de Wolf

€ 20

21-06-2023

J. Ouwens to team memberPeter de Wolf

Heel veel succes!

€ 15

21-06-2023

M. Cornelissen to team memberPeter de Wolf

Heel veel succes!!! En onwijs gaaf dat je dit doet!!

€ 100

20-06-2023

Anonymous to team memberPeter de Wolf

€ 10

20-06-2023

Anonymous to team memberPeter de Wolf

€ 15

20-06-2023

Anonymous to team memberPeter de Wolf

€ 10

20-06-2023

Anonymous to team memberPeter de Wolf

€ 10

11-06-2023

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
dakje met Geef-logo
€ 11.840 collectedThe total amount is updated every 10 minutes. Did you just donate? It's possible that your donation hasn't been counted yet. Don't worry, it will be fine!
of which € 8.949 via Geef.nl
102%
197

donations

0

days left

hart Donate now
The proceeds of this campaign go to this charity:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Share

Participate
×
Participate in this campaign
Who do you like to donate to?
×
Peter de Wolf
Peter de Wolf
Tot groot verdriet heb ik aan den lijve ondervonden hoe het is om gehandicapt te raken en daarmee je mobiliteit te verliezen. Je wereld stort in en wordt heel klein. Het Rijndam team heeft me geholpen op te krabbelen. Ik ben zeer vereerd en verheugd dit jaar gevraagd te zijn om mee te doen met de HandbikeBattle 2023, uitkomend voor de Rijndam Racers. Sponsorgeld is hard nodig om ook medelotgenoten te laten ervaren dat na ernstige invaliditeit er nog steeds mogelijkheden zijn om te sporten, voor plezier, gezondheid en fitheid. Het beoogde bedrag van minimaal € 10.000,- is bedoeld om een nieuwe handbike aan te schaffen zodat meerdere revalidanten met handbiken in aanraking kunnen komen om te ervaren wat er toch nog mogelijk is. De komende maanden ben ik hard aan het trainen om de Kaunertaler Gletscherstrasse op 22 juni te bedwingen. Jullie donaties worden zeer op prijs gesteld, bedankt!

€ 5.230 collected

Samantha van Bodegraven
Samantha van Bodegraven
Mijn naam is Samantha en heb Multiple Sclerose (MS). Vanwege mijn ziekte ben ik in aanraking gekomen met Rijndam Revalidatie in Rotterdam. Nu ben ik door Rijndam Revalidatie gevraagd om mee te doen aan een handbikebattle in Oostenrijk. Mijn eerste reactie was: "Dat kan ik toch helemaal niet. Maar het lijkt mij wel waanzinnig!". Voor deze reis ben ik nog op zoek naar sponsoren.

€ 952 collected

Marco Molenaar
Marco Molenaar
Meedoen met een de Handbike Battle en gelijktijdig proberen via sponsoring een nieuwe handbike voor Rijndam bij elkaar te fietsen is een dingetje. Eigenlijk wil ik gewoon die berg van 20 km beklimmen met bijna 1000 meter stijging en de verzuring in mijn armen voelen, dat is mijn doel! Toch weet ik uit eigen ervaring dat als je door een beperking niet meer kan sporten zoals je gewend was, sporten een negatief dingetje in je leven kan worden. In je hoofd wil je gewoon de doelen bereiken die je altijd bereikte. Via de hulp van de mensen bij Rijndam heb ik ervaren dat sporten met een beperking je veel kan brengen. Bij mij heeft het sporten mijn gemoedstoestand veranderd en mij mijn beperkingen laten accepteren, dat gevoel zou ik graag doorgeven. Zonder de motivatie van Rijndam was ik nu niet zo enthousiast en hard aan het trainen en zou ik me niet elke dag fysiek en metaal een stukje sterker voelen. Hierom zal ik op 22 juni 2023 de berg bedwingen en hoop ik dat wij als team zoveel mogelijk donaties ophalen zodat er een nieuwe handbike kan worden aangeschaft om zo mijn en onze verandering op deze manier door te geven. Het feit dat je al zover bent gekomen met lezen betekent dat je portemonnee al op een kiertje staat…. De 22ste juni bedwing ik de berg met mijn fiets, geef jij vandaag hiervoor iets?

€ 905 collected

Bart  Lagerberg
Bart Lagerberg
Daar gaan we weer! Het tweede jaar dat ik als buddy mee mag richting de Kaunertaler Gletscherstraße. Ook het tweede jaar als buddy van Petra, die vorig jaar door Covid helaas vroegtijdig af moest haken. Vorig jaar mogen aanschouwen wat een geweldige uitdaging onze handbikers aangaan door de berg te beklimmen met stijgingspercentages tot wel 18%. De weg ernaartoe, maar ook zeker de finish halen zijn laat deze revalidanten zien waar ze allemaal toe in staat zijn. Ik vind het geweldig dat ik een aandeel mag hebben in deze battle. Maar om volgende revalidanten ook deze kans te bieden is er ook geld nodig. Wil jij de toekomstige Rijndam Racers steunen met een bijdrage?

€ 505 collected

Carina  Bunschoten
Carina Bunschoten
Op 22 juni gaan 6 Rijndam racers de uitdaging aan en deelnemen aan de Handbike Battle 2023!! Een enorme inspanning waarbij zij een berg van ruim 20km zullen bedwingen op armkracht! Ik heb de eer om hieraan deel te nemen als buddy waarbij ik 1 van de racers mag begeleiden! Om dit fantastische evenement mogelijk te maken is uiteraard (financiële) steun nodig. Wil jij het team van de Rijndam racers steunen bij deze grote uitdaging en sporten voor mensen met een lichamelijke beperking nu, en voor de toekomst, stimuleren?

€ 480 collected

Geen profielfoto
Marjolein Kole
Op 22 juni 2023 gaat een groep van 6 ontzettend stoere dames en heren een gigantische uitdaging aan: meedoen aan de handbikebattle in Oostenrijk! Om dit mogelijk te maken is uiteraard ook geld noodzakelijk. Het zou ontzettend mooi zijn als Rijndam dit jaar een nieuwe handbike aan kan schaffen, zo helpen we om sporten voor iedereen mogelijk te maken!

€ 335 collected

Robin  Los
Robin Los
Een heel nieuw leven starten. Dat is dan voor jezelf maar dat geldt ook voor alle mensen om je heen. Ik kan niet anders dan bewondering hebben voor alle revalidanten die ik leer kennen bij Rijndam Revalidatie. Een klein groepje gaat nog een stap verder met het verleggen van hun grenzen. Met een ijzeren wil en vastberadenheid het onmogelijke waar maken. Tegen een berg op met je handbike. Een berg met stijgingspercentages tot 13% to 17%. Ik ben zo trots dat ik een klein beetje mag mee helpen om het onmogelijke mogelijk te maken. Revalidatie kent geen grenzen

€ 225 collected

Esther Groenewegen
Esther Groenewegen
Op 22 juni gaan 6 Rijndam Racers een enorme uitdaging aan; zij nemen deel aan de Handbike Battle in Oostenrijk en zullen een berg van ruim 20 km beklimmen op armkracht. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik ook dit jaar weer een aandeel mag hebben in deze battle door een van de handbikers, Peter, tijdens zijn beklimming te ondersteunen. Het is ongelofelijk om te zien waar iemand toe in staat kan zijn. Om toekomstige revalidanten ook de mogelijkheid te bieden om de handbikesport uit te proberen, zou het mooi zijn als Rijndam dit jaar een nieuwe handbike aan kan schaffen, maar daar is uiteraard geld voor nodig. Wil jij ons helpen om sporten voor iedereen mogelijk te maken?!

€ 132 collected

Geen profielfoto
Rijndam Racers

€ 100 collected

Petra Varekamp
Petra Varekamp
Ik ben kort na mijn amputatie in aanraking gekomen met handbiken en de battle met dank aan Rijndam. Zij hebben mij voor de tijd in het team een hanbike te leen gegeven en die moet onderhoud en met de tijd vervangen worden.

€ 55 collected

Geen profielfoto
Isabel das Neves Silva
Ik ben Isabel das Neves SIlva. Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest bij Diergaarde Blijdorp, één van de mooiste en de leukste locaties van Rotterdam, was ik toe aan een verandering van werkomgeving. Mede door Covid 19 wilde ik de switch maken naar de zorg. Sinds april 2021 vond ik mijn nieuwe werkplek bij Rijndam. revalidatie. Gestart als voedingsassistente op Neuro 1 en na een half jaar overgestapt naar facilitair in de functie van medewerker service desk. Ik heb mij aangemeld voor de Rijndamracers, omdat het mij naast mijn werk veel positieve energie geeft om samen met de handbikers Marco, Peter, Samantha, Jaklien, Petra en Mick bezig te zijn met alle voorbereidingen. Een mooie uitdaging waar ik me samen met de andere Rijndam collega’s voor inzet. Spannend is het ook, want we gaan uiteraard voor de winst ❤️

€ 30 collected

Mick Godsmark
Mick Godsmark
Ik ben Mick (Michael) geboren op en boerderij in zuidoost England in 1950. Heel jong heb ik besloten geen boer te zijn maar engineer. Na vijf jaar HTS werkte ik in het buitenland, in 1975 ben ik naar Nederland gekomen en gebleven. 2018 heb ik en dwarslaesie op gelopen (C7 hoog)en sindsdien kan ik niet meer lopen, maar wel naar boven fietsen!

€ 0 collected