OK
×

Doneer nu en steun de strijd tegen kanker bij huisdieren

 

Kom samen met Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn en Hill's Pet Nutrition in actie tegen kanker bij huisdieren. 

In november vragen Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn en Hill's Pet Nutrition aandacht voor kanker bij huisdieren. Kanker bij huisdieren komt helaas veel voor. Gelukkig kan kanker in een groot aantal gevallen behandeld worden of kan de kwaliteit van leven voor het dier verbeterd worden. 

Een vroege diagnose is cruciaal voor kankerpatiënten. Met jaarlijkse gezondheidscontroles kunnen ernstige ziekten zoals kanker eerder opgespoord worden, wat de kans op een lang en gezond leven voor je huisdier vergroot. De stichting wil daarom meer aandacht voor preventieve zorg en wil huisdiereigenaren motiveren om minimaal één keer per jaar met hun dier naar de dierenarts te gaan voor een gezondheidscontrole.  

Voor gezinnen met een laag inkomen kan de dierenartsrekening een grote financiële zorg zijn. Daarom zamelen we gedurende de maand november geld in om basisonderzoeken naar kanker mogelijk te maken voor huisdieren in minima huishoudens en deze huisdieren een eerlijke kans te geven in de strijd tegen kanker. De ontvangen donaties komen volledig ten goede aan preventieve zorg en de onderzoeken naar kanker. Iedereen die in de maand november heeft gedoneerd, heeft als dank een Pet Cancer Awareness lintje ontvangen. De lintjes waren exclusief voor donateurs in de maand november, maar je kunt deze actie ook na november nog steeds steunen met een donatie. 

Wij willen de campagne 'Kom in actie tegen kanker bij huisdieren' vanaf nu jaarlijks in de maand november laten terugkeren. Dus noteer het vast in jouw agenda voor 2024 en bewaar je lintje, zodat je ook volgend jaar weer jouw steun voor deze campagne kunt uitdragen. 

Video Campagne 'Kom in actie tegen kanker bij huisdieren'

 

Bevordering Huisdierenwelzijn (Stichting) logo 2

Bevordering Huisdierenwelzijn (Stichting)

ACUTE NOODHULP - Help ons helpen! Minima huisdieren in acute medische nood

24 uur per dag en 7 dagen per week is Stichting Bevordering #Huisdierenwelzijn via haar noodnummer bereikbaar voor dierenartsen voor acute medische steun aan ernstig zieke (levensbedreigend) of gewonde minima huisdieren. 

De stichting zet zich -onder voorwaarden- in voor huisdieren van eigenaren, die door financiele nood niet of onvoldoende kunnen voorzien in zeer acute medische behandeling hun huisdier. Ze zijn voor het gezin of zichzelf aangesloten bij een voedselbank en/of staan onder bewind. De stichting is een ANBI en CBF Erkend Goed Doel. Wij werken op landelijke basis en doen ons werk onbezoldigd.  Huisdiereigenaren kunnen digitaal via de website www.huisdierenwelzijn.nl een aanvraag doen. Daarnaast ondersteunt de stichting diverse dierenvoedselbanken.

De stichting zoekt constant actief naar samenwerking met dierenartsen en -klinieken die een ernstig ziek of gewond minima huisdier tegen gereduceerde kosten willen behandelen. Wij hebbe contacten met meer dan 900 dierenartsen in het land en onderhandelen tarieven voor acute noodbehandelingen.

Door het duurder worden van het #levensonderhoud (denk aan energiekosten, voedsel, zorgkosten, enz.) zien wij het aantal steunaanvragen fors stijgen. De stichting indiceert dat er zo'n 600.000-650.000 huisdieren (alleen gemeten honden/katten) in huishoudens zijn die leven van een laag en langdurig laag inkomen. In deze meting is nog geen rekening gehouden met de aanschaf van dieren in de corona periode en meegenomen huisdieren naar ons land -vanwege de oorlog in #Oekraïne- door vluchtelingen. 

Het hebben van een #huisdier kan voor veel mensen belangrijk zijn. Een huisdier biedt ze de mogelijkheid om fysiek actief te blijven (denk bijv. aan oudere mensen) en op sociaal niveau contacten te onderhouden. Ook voor opgroeiende kinderen is het verzorgen van een huisdier belangrijk. Het geeft ze eigenwaarde èn een dier oordeelt niet.

Uw donatie via Geef.nl wordt volledig gebruikt voor betaling aan dierenartsen voor acute veterinaire behandeling van een ziek of gewond minima huisdier. De stichting kan alleen financiële steun bieden als donaties daarvoor toereikend zijn. De Stichting krijgt geen subsidie van de overheid of gelden uit grote doelen loterijen.  

Helpt u ons helpen? Doneer en red een ernstig ziek minima huisdier. Heeft u vragen, stel ze ons gerust via info@huisdierenwelzijn.nl of lees meer over ons werk via www.huisdierenwelzijn.nl 

More information
dakje met Geef-logo
€ 5.541 collectedThe total amount is updated every 10 minutes. Did you just donate? It's possible that your donation hasn't been counted yet. Don't worry, it will be fine!
of € 10.000
of which € 541,81 via Geef.nl
55%
45

donations

0

days left

hart Donate now
The proceeds of this campaign go to this charity:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Share

Participate
×
Participate in this campaign
Who do you like to donate to?
×