OK
×
Campaigner
Marco Haamans

Ik VAM mee voor APS en SLE

  1. Met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar antifosfolipiden syndroom (APS) en Systemische lupus erythematosus (SLE). 
  2. Zelf heb ik een milde vorm van beide, en is alles goed onder controle te houden dankzij de kundigheid van de artsen van de afdeling systeemziekten van het UMCG. Maar ik ken ook lotgenoten die het in een heftige vorm hebben en soms zelfs met fatale afloop door onjuiste of te late diagnose. Een juiste diagnose in vroeg stadium is van groot belang om de ziekte onder controle te krijgen. Een genezing is er helaas nog steeds niet. 

De sponsortocht is op zaterdag 21 mei op de VAM-berg om geld in te zamelen voor onderzoek naar antifosfolipiden syndroom (APS) en systemische lupus erythematosus (SLE).

APS en SLE zijn twee verschillende auto-immuunziekten die ook soms een overlap hebben en met name jonge vrouwen heftig treft.

Maar 10 procent is man, waar ik er 1 van ben. 

Het zijn ernstige aandoeningen waaraan zelfs patienten aan kunnen overlijden. 

Helaas zijn deze aandoeningen niet heel erg bekend en wordt het steeds lastiger om financiering te vinden om onderzoek te kunnen blijven doen voor deze ziekten. Het UMCG doet nu onderzoek naar de vroege fasen van SLE om te kijken of ze verdere verslechtering kunnen voorspellen en dan kunnen ingrijpen. Verder doen ze onderzoek naar zwangerschap bij SLE en APS om de zwangerschapsuitkomsten te verbeteren. Kortom, hele belangrijke onderwerpen!

Met deze actie wil ik geld inzamelen om dit onderzoek te kunnen voortzetten. 

De uitdaging als deelnemer is eerst om zoveel mogelijk sponsoren te vinden en om op de dag zelf zoveel mogelijk rondjes te doen! Het vindt plaats op zaterdag 21 mei tussen 10.00 en 13.00. 

N. Willems to team memberMarco Haamans

Zo belangrijk en dankbaar voor deze actie! Zelf heb ik APS en SLE wat me enorm beperkt in mijn dagelijks leven. Als alleenstaande moeder is het een gevecht steeds weer. Zet hem op zaterdag kanjers !!

€ 25

19-05-2022

D. schurgers Schurgers to team memberMarco Haamans

Heel veel succes!

€ 10

10-05-2022

Anonymous to team memberMarco Haamans

€ 10

07-05-2022

Anonymous to team memberMarco Haamans

€ 5

07-05-2022

M. Schut to team memberMarco Haamans

Respect

€ 25

07-05-2022

H. Kok to team memberMarco Haamans

€ 5

07-05-2022

B. Bos to team memberMarco Haamans

€ 10

07-05-2022

K. Bouman to team memberMarco Haamans

Heel veel succes. De training zal zijn vruchten afwerpen. Kees B.

€ 10

05-05-2022

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 370 collectedThe total amount is updated every 10 minutes. Did you just donate? It's possible that your donation hasn't been counted yet. Don't worry, it will be fine!
of € 1.000
of which € 360 via Geef.nl
37%
29

donations

0

days left

hart Donate now
The proceeds of this campaign go to this charity:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Share

Participate
×
Participate in this campaign
Who do you like to donate to?
×
Marco Haamans
Marco Haamans

€ 360 collected