OK
×
Campaigner
Cecile Koolen

Help het Erik Scherder Huis met een swingende donatie!

Even een korte update: de jubileumtour is helaas voorbij en was een geweldig succes! Ook is gul gegeven aan het Erik Scherder Huis. Alle donaties - ook die nu nog binnen komen - worden gebruikt voor de aanschaf van muziekinstrumenten voor jongeren met hersenletsel. Dank, heel veel dank hiervoor!

Ben je een liefhebber van muziek en wil je een goed doel steunen? Dan hebben we een unieke kans voor je! De Amsterdam UMC bigband bestaat 30 jaar en viert dit groots met de Music & Mind Tour, langs zes academische centra in Nederland. Dit is ook een mooi moment om aandacht te vragen voor een goed doel, het recent geopende Erik Scherder Huis.

Muziek doet iets met je, om preciezer te zijn met je hersenen. We kennen allemaal het gevoel; je wordt vrolijk, kan niet stil blijven zitten of je wordt er rustiger door. Maar muziek kan de hersenen ook helpen te herstellen na bijvoorbeeld een ongeluk of beroerte. In het Erik Scherder Huis worden jonge mensen intensief begeleid en getraind om na hun hersenletsel weer mee te doen in de maatschappij.  Muziek is hierbij een belangrijk ‘medicijn’. 

Swing mee met de Amsterdam UMC bigband, laat je verrassen en doneer aan het Erik Scherder Huis via de doneerknop.

Tour data: 

14 november 2023

o   UMC Groningen, 12:00 uur  

o   UMC Utrecht, 16:30 uur

15 november 2023

o   Radboud UMC Nijmegen, 12:00 uur

o   LUMC Leiden, 17:00 uur

16 november 2023

o   Erasmus MC,Rotterdam 12:00 uur

o   Amsterdam UMC - locatie AMC, 16:00 uur

 

Stichting Erik Scherder Huizen logo 2

Stichting Erik Scherder Huizen

Het Erik Scherder Huis is een intensief jaarprogramma voor jongeren met ernstig hersenletsel die na hun revalidatie weer een nieuwe toekomst moeten ontdekken, ontwikkelen en realiseren.

Elk jaar krijgen ongeveer 500 jongeren zeer ernstig hersenletsel. Binnen een fractie van een seconde verandert hun leven. Na een lange periode in het ziekenhuis en nog langer in een revalidatiecentrum begint pas het oppakken van het leven na het letsel.

Vaak hebben deze jongeren nog volop restschade, Zowel op motorisch als cognitief terrein. Na de revalidatie begint de verwerking pas en worden de geviolgen voelbaar. Zowel in vriendschappen, in toekomstbeeld, in relaties, in... alles.

Het oude leven - maar ook de oude toekomst - is weg. In het Erik Scherder Huis proberen we samen met o.a. coaches en psychologen weer een doel te ontdekken dat haalbaar is. Met studie, herontwikkeling executieve functies, sport, stages, sociale projecten en nog veel meer wordt gewerkt aan het ontdekken, ontwikkelen en realiseren van een nieuwe toekomst.

Het programma is kostbaar, maar gelukkig betaalt de overheid via Wlz of Wmo mee. Maar dan als 'normale' dagbesteding. Die bijdrage is jammer genoeg niet toereikend. Vandaar dat we alle support nodig hebben.

Het Erik Scherder Huis is een dagprogramma van een jaar voor 35 jongeren van 16 t/m 35 met ernstig hersenletsel.

More information
dakje met Geef-logo
€ 4.600 collectedThe total amount is updated every 10 minutes. Did you just donate? It's possible that your donation hasn't been counted yet. Don't worry, it will be fine!
of € 5.000
92%
241

donations

0

days left

hart Donate now
The proceeds of this campaign go to this charity:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Share

Participate
×
Participate in this campaign
Who do you like to donate to?
×
Geen profielfoto
Cecile Koolen

€ 4.600,23 collected