OK
×

Help de melkboer uit de brand, houd de spijkstaal in stand!

Wie zijn wij?

Wij zijn MOMA (More than Milk Amsterdam). Wij zijn ouderwetse melkboeren die biologische lokale zuivel naar de stad brengen. MOMA is een kleinschalige onderneming die met hart en ziel probeert een alternatief voedselsysteem te creëren. We werken samen met boeren die meewerken met de natuur in plaats van ertegenin. We dichten de kloof tussen boer en burger, stad en platteland door naast zuivel, ook verhalen van het boerenerf naar de straten van Amsterdam te brengen, en andersom.

'Het kan, dus we doen het'

Bij MOMA hanteren we een nogal positief wereldbeeld: we zijn met z’n allen behoorlijke rouwdouwers die de straten optrekken mét of zonder zon, mét of zonder gordel in de brandweerbus, mét of zonder financiële middelen.

Het credo was tot dusver: ‘het kan, dus we doen het’. Na 5 jaar kan dit helaas niet meer: er is geen financiële buffer en de auto’s en wij zijn moe. We zijn op zoek naar lange-termijn-oplossingen: hoe kunnen we MOMA blijven zijn, de straten opgaan, goede zuivel verkopen, het verhaal over de Nederlandse landbouw vertellen zonder dat we daar onze auto’s en onszelf mee opbranden?

Na 5 jaar venten in de stad, hebben we het ene na het andere karakteristieke ventautootje meegenomen. We hebben een tijdje terug geïnvesteerd in een elektrische Spijkstaal die ons klaarmaakt voor de toekomst: de Gemeente Amsterdam heeft plannen om het vervoer en verkeer in de stad uitstootvrij te maken en we gaan hier graag in mee! 

Crowdfunding

Helaas heeft onze Spijkstaal het begeven en daarom vragen we jullie om ons te helpen de Spijkstaal weer tot leven te brengen! We willen het kapotte accupakket vervangen, technische mankementen verhelpen en de Spijkstaal weer klaarmaken voor een nieuw ventseizoen. Het streefbedrag van 7500 euro kan ons daar ontzettend mee helpen!

We zijn een klein bedrijfje dat de eindjes net (niet) aan elkaar kan knopen: we geven een goede prijs aan de boer en proberen de prijs voor de consument betaalbaar te houden. In een landbouwsysteem waar de supermarkten boeren uitknijpen en de consument daaraan laten meebetalen, proberen we een alternatief systeem te creëren waarin de landbouw bijdraagt aan landschapsherstel ipv schade toebrengt! 

Help je mee aan het volbrengen van deze missie en wil je ons ook in de toekomst op straat zien? Lees onze crowdfunding brief hier

Help de melkboer uit de brand, houd de spijkstaal in stand!

Met allervriendelijkste melkboerengroet,

De melkboeren van MOMA

Marten, Myrte, Meike, Anne, Noortje, Aleid, Caspar, Meike, Godelieve, Stans, Marlies, Margo, Willemien, Lois en Maartje

Ps: Kopieër het volgende bericht en deel dit met je netwerk: 

Houd de venter op straat! Wil je bijdragen aan het redden van de ventmissie van de Amsterdamse melkboer? Lees meer & doneer via: https://www.geef.nl/nl/actie/help-de-melkboer-uit-de-brand-houd-de-spijkstaal-in-stand/donateurs?ref=geef-sharebutton 

A. Gruppen

€ 10

21-12-2023

R. McLeod

🥛

€ 10

17-12-2023

J. Bronswijk-Nagy

€ 15

16-12-2023

B. .

Succes!

€ 10

14-12-2023

Anonymous

€ 32

14-12-2023

Anonymous

€ 10

14-12-2023

N. Emmenegger

€ 10

14-12-2023

Y. Hoek

€ 10

14-12-2023

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
dakje met Geef-logo
€ 7.797 collectedThe total amount is updated every 10 minutes. Did you just donate? It's possible that your donation hasn't been counted yet. Don't worry, it will be fine!
103%
239

donations

0

days left

hart Donate now
The proceeds of this campaign go to this campaigner:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Payout will be done to an SEPA IBAN account number in the name of: MOMA Melkboeren Amsterdam

Share

Who do you like to donate to?
×