Welkom bij geef.nl | Kom in actie en doneer online aan goede doelen
Meer informatie over Wees Kind (Stichting)

Wees Kind (Stichting)

Deze transparantie pagina met informatie over het goede doel sluit aan bij de voorwaarden die gelden vanuit de belastingdienst voor een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en waarbij deze gegevens gedeeld moeten worden op een internet adres. Stichting GeefGratis maakt dit GRATIS mogelijk voor aangesloten goede doelen. Goede doelen kunnen dus aan de ANBI wetgeving voldoen door onderstaande transparantie pagina volledig en juist in te voeren in de database van Stichting GeefGratis via het CMS systeem binnen Geef.nl. Ook voor goede doelen die geen ANBI zijn is het verstandig deze informatie te publiceren zodat ook zij het publiek via geef.nl van deze informatie voorzien. Goede doelen zijn niet verplicht deze data via geef.nl te delen of in te voeren.

1. Naam organisatie

Wees Kind (Stichting)

2. RSIN nummer / KvK Nummer

RSIN Nummer: 8155.11.371
KvK Nummer: 30186692

3. Internet adres

http://www.stichtingweeskind.nl

4. Contact

Postadres
Reelaan 20
3735KL Bosch en Duin
Bezoekadres
Reelaan 20
3735KL Bosch en Duin Alleen op afspraak

Email:
Telefoonnummer: 0650626126

5. Doelstelling

Stichting Wees Kind zorgt dat een kind kínd kan zijn. Stichting Wees Kind trekt zich in het bijzonder het lot van een groep kansarme Peruaanse kinderen aan en zorgt ervoor dat zij een toekomst kunnen opbouwen. Wij geven deze kinderen de basis waar ieder kind recht op heeft.

7. Bestuurders

Voornaam Tussenvoegsel Achternaam Functie Datum in dienst
Anja   Ruchti- Winters Medeoprichter en voorzitter  
         
Peter de Jong Medeoprichter en penningmeester  
         
         

8. Beloningsbeleid

Het grote succes van Stichting Wees Kind is dat wij al 10 jaar lang garanderen dat elke gedoneerde euro direct naar de kinderen in Peru gaat. Er blijft niks aan de strijkstok hangen; elke donatie wordt zonder bemiddelingskosten besteed en we werken nauw samen met lokale partijen om eerst de behoefte ter plaatse te bepalen en alle uitgaven ook achteraf te verantwoorden.
Alle teamleden in Nederland werken vrijwillig en geheel belangeloos en nemen onkosten voor eigen rekening. De bestuursleden storten jaarlijks een donatie. Reis- en verblijfskosten naar en in Peru worden of uit eigen middelen of uit specifieke sponsorbijdragen daarvoor betaald.
De Europese projectmanager(s) in Peru en de lokale medewerkers (kokkinnen, psycholoog, activiteitenbegeleiders etc.) worden naar Peruaanse maatstaven betaald en doen het werk ook deels belangeloos. Hun vergoeding wordt mede gedekt uit specifieke sponsorbijdragen voor dit doel. De kloosterzusters krijgen steun van het Vaticaan en andere sponsors voor hun gebouwen en levensonderhoud en ontvangen geen vergoeding.
De lage overhead die de Stichting heeft wordt door een vaste sponsor betaald. Daarbij zijn we trots op het vertrouwen dat we krijgen van veel particulieren, bedrijven, andere goede doelen (oa. Wilde Ganzen, Brand Charity en Carpe Diem), scholen, kerken, en serviceclubs zoals Rotary en Lions. Partijen die kritisch meekijken naar de wijze van besteding. Elke euro die zij inbrengen wordt aantoonbaar besteed en transparant gemaakt door terugkoppeling uit Peru in woord, beeld en cijfers. Dankzij deze trouwe sponsors kunnen honderden kinderen weer kínd zijn. Wij zijn hier trots op!

9. Activiteiten

De stichting biedt onderdak aan een groep kinderen in kindertehuis Los Pinos en zorgt ervoor dat ze voeding & kleding, onderwijs en (medische) zorg krijgen. Daarnaast ondersteunen we de opzet en exploitatie van diverse eetlokalen, waar dagelijks voor een paar honderd arme kinderen maaltijden worden bereid en activiteiten worden georganiseerd.
Ons vrijwilligersprogramma in Peru, inclusief een cursus Spaans, voorziet in structurele hulp ter plaatse. In Nederland kunnen kinderen over Peru leren dankzij ons unieke lespakket voor scholen. Ook organiseren wij acties om fondsen te werven.

Waar helpen wij?
Stichting Wees Kind ontwikkelt en investeert in kleinschalige projecten in de stad Huaraz in het Zuid-Amerikaanse land Peru. Huaraz, met zo'n 100.000 inwoners, ligt in het Andes-gebergte op 3.100 meter boven zeeniveau, ten noordoosten van Lima. Veel van de kinderen die wij helpen komen uit de sloppenwijken van deze hoofdstad of uit het arme hooggebergte rondom Huaraz.

ANBI logo + transactie status HTML embed code

Kopieer onderstaande embed code zodat u het ANBI logo inclusief de transparantie status kunt plaatsen op uw eigen website. De gekopieerde HTML broncode moet in de HTML broncode binnen uw website geplakt worden. Het plaatje linkt naar de transparantie pagina binnen geef.nl en wordt dagelijks vernieuwd met de juiste datum.


Wees Kind (Stichting) logo

Geregistreerd bij

ANBI
Kom in actieDoneer nu

Sociale media

Resultaat

Alle donateurs hebben via de donatiemodule en de gratis te gebruiken internet diensten van Stichting GeefGratis in totaal onderstaand bedrag ten behoeve van Wees Kind (Stichting) opgehaald (buiten de internet diensten van GeefGratis om halen de goede doelen ook zelf donatiegelden op via hun individuele fondsenwerving. Deze donaties zijn niet in het onderstaande bedrag verwerkt)

€ 6.254,30

Klik hier voor alle donateurs

Alle actievoerders op geef.nl hebben hiervan in totaal ten behoeve van Wees Kind (Stichting) opgehaald:

€ 0,-

Klik voor alle actie donaties

KvK Nummer: 30186692
RSIN Nummer: 8155.11.371
GeefGratis Nummer: 1489

Ons actie platform

Je kunt ook via ons eigen actie platform in actie komen voor Wees Kind (Stichting):

http://wees-kind.geef.nl