Welkom bij geef.nl | Kom in actie en doneer online aan goede doelen
Meer informatie over Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst (Stichting)

Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst (Stichting)

Kinderen zijn de toekomst, maar geldt dat ook in een land als Zambia?

De Stichting" Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst" wil de weeskinderen in het Mpongwe district door middel van projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg een betere toekomst bieden. Zowel onderwijs als gezondheidszorg zijn voor iedereen, maar speciaal voor kinderen van levensbelang, zeker in een kansarm land als Zambia.

De Stichting is een persoonlijk initiatief van Ton Korsten-Korenromp, docente aan de Hogeschool Zuyd, faculteit Verpleegkunde. Zij keerde in de zomer van 2001, na 30 jaar terug naar Afrika en verbleef 5 weken in het Mpongwe Mission Hospital. De stichting werkt nauw samen met medewerkers van het Mpongwe Mission Hospital en het Centrum Ontmoeting der Volkeren te Cadier en Keer; Vanuit deze laatste organisatie is een arts werkzaam in dit ziekenhuis.In Mpongwe is vanuit de stichting een comité gevormd, bestaande uit medewerkers en bestuur van het ziekenhuis, vertegenwoordigers van een aantal scholen en de Nederlandse echtgenoot van de arts, uitgezonden door het COV. Zij kennen het beste de grootste noden van de bevolking en kiezen op grond daarvan voor een concreet hulpverleningsplan. Dit plan leggen zij dan aan de stichting voor ter goedkeuring. Hierdoor is een mogelijke donor ervan verzekerd dat de gelden goed besteed worden en er geen cent aan de strijkstok blijft hangen.

Steekt u de helpende hand uit?

Geregistreerd bij

ANBI
Kom in actieDoneer nu

Sociale media

Resultaat

Alle donateurs hebben via de donatiemodule en de gratis te gebruiken internet diensten van Stichting GeefGratis in totaal onderstaand bedrag ten behoeve van Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst (Stichting) opgehaald (buiten de internet diensten van GeefGratis om halen de goede doelen ook zelf donatiegelden op via hun individuele fondsenwerving. Deze donaties zijn niet in het onderstaande bedrag verwerkt)

€ 4.408,-

Klik hier voor alle donateurs

Alle actievoerders op geef.nl hebben hiervan in totaal ten behoeve van Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst (Stichting) opgehaald:

€ 10,-

Klik voor alle actie donaties

KvK Nummer: 14074683
RSIN Nummer: 811113905
GeefGratis Nummer: 306

Ons actie platform

Je kunt ook via ons eigen actie platform in actie komen voor Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst (Stichting):

http://geef-de-kinderen-van-mpongwe-een-toekomst.geef.nl