Welkom bij geef.nl | Kom in actie en doneer online aan goede doelen
Meer informatie over Downsyndroom (Stichting)

Downsyndroom (Stichting)

Deze transparantie pagina met informatie over het goede doel sluit aan bij de voorwaarden die gelden vanuit de belastingdienst voor een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en waarbij deze gegevens gedeeld moeten worden op een internet adres. Stichting GeefGratis maakt dit GRATIS mogelijk voor aangesloten goede doelen. Goede doelen kunnen dus aan de ANBI wetgeving voldoen door onderstaande transparantie pagina volledig en juist in te voeren in de database van Stichting GeefGratis via het CMS systeem binnen Geef.nl. Ook voor goede doelen die geen ANBI zijn is het verstandig deze informatie te publiceren zodat ook zij het publiek via geef.nl van deze informatie voorzien. Goede doelen zijn niet verplicht deze data via geef.nl te delen of in te voeren.

1. Naam organisatie

Downsyndroom (Stichting)

2. RSIN nummer / KvK Nummer

RSIN Nummer: 008593528
KvK Nummer: 41024149

3. Internet adres

http://www.downsyndroom.nl

4. Contact

Bezoekadres
Industrieweg 5
7944HT Meppel Alleen op afspraak

Email:
Telefoonnummer: 0031522281337

5. Doelstelling

Stel je voor je krijgt een kind. De eerste dag leef je samen op een roze wolk. Opeens merkt iemand op dat je kindje mogelijk Downsyndroom heeft. Heel snel wordt bloed geprikt. Zenuwslopende dagen volgen. En dan komt de uitslag. Je kindje heeft Downsyndroom. Op dat moment komen er heel veel emoties boven. Ook emoties die je zelf helemaal niet snapt en helemaal niet wilt hebben. Je bent onzeker, want wat gaat de toekomst brengen? Wat kan ik verwachten van mijn kind? Dan is het goed te weten dat de Stichting Downsyndroom bestaat. Daar kan iedere ouder terecht met al zijn vragen, emoties en onzekerheden. De SDS helpt je te denken in de mogelijkheden van je kind in plaats van de beperkingen. We zijn er voor alle kinderen met Downsyndroom, hun ouders, hun familieleden en professionals, levenslang en levensbreed! De SDS heeft een kantoor in Meppel,  werkt landelijk, heeft een hele kleine staf, en kan haar werk doen dankzij donateurs.

7. Bestuurders

Voornaam Tussenvoegsel Achternaam Functie Datum in dienst
Marja   Hodes voorzitter 01/01/2003
Erik de Graaf Bestuurslid 01/01/2003
Lieke   Koets secretaris 10/03/2006
Jan   Hoiting penningmeester 01/09/2012
Gijs   Bakker Bestuurslid 01/09/2012
Frank de Ronde Bestuurslid 01/11/2013

8. Beloningsbeleid

Bestuur en vrijwillige ouders doen dit onbezoldigd.
De SDS heeft 2.3 fte personeel in dienst (5 personen), zij zijn allen ingeschaald conform CAO Welzijn. De hoogste schaal is schaal 12.
De SDS vraagt bedrijven maatschappelijk verantwoord te ondernemen en doet dat zelf ook. Een van de medewerkers in vast dienst heeft Downsyndroom en levert een belangrijke meerwaarde aan het functioneren van de SDS.

9. Activiteiten

De SDS werkt hard aan het doorgeven van informatie over Downsyndroom aan ouders, verwanten en professionals. Belangrijk medium is het kwartaalmagazine Down+Up. Ook heeft de SDS zeer veel eigen uitgaven, die te koop zijn in onze webshop. De website is altijd up-to-date en geeft ook zeer veel informatie.
De SDS organiseert veel bijeenkomsten in het hele land waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, en waar ook jongeren en volwassenen met Downsyndroom elkaar kunnen ontmoeten.
Verder worden er themadagen en themaweekenden georganiseerd waar informatie gegeven wordt en ervaringen kunnen worden uitgewisseld.
De SDS spant zich in om zelf wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en onderzoeksinstellingen te interesseren voor het doen van wetenschappelijk onderzoek.

ANBI logo + transactie status HTML embed code

Kopieer onderstaande embed code zodat u het ANBI logo inclusief de transparantie status kunt plaatsen op uw eigen website. De gekopieerde HTML broncode moet in de HTML broncode binnen uw website geplakt worden. Het plaatje linkt naar de transparantie pagina binnen geef.nl en wordt dagelijks vernieuwd met de juiste datum.


Downsyndroom (Stichting) logo

Geregistreerd bij

CBF-Erkend Goed DoelANBI
Kom in actieDoneer nu

Sociale media

Resultaat

Alle donateurs hebben via de donatiemodule en de gratis te gebruiken internet diensten van Stichting GeefGratis in totaal onderstaand bedrag ten behoeve van Downsyndroom (Stichting) opgehaald (buiten de internet diensten van GeefGratis om halen de goede doelen ook zelf donatiegelden op via hun individuele fondsenwerving. Deze donaties zijn niet in het onderstaande bedrag verwerkt)

€ 87.279,73

Klik hier voor alle donateurs

Alle actievoerders op geef.nl hebben hiervan in totaal ten behoeve van Downsyndroom (Stichting) opgehaald:

€ 67.155,86

Klik voor alle actie donaties

KvK Nummer: 41024149
RSIN Nummer: 008593528
GeefGratis Nummer: 4473

Ons actie platform

Je kunt ook via ons eigen actie platform in actie komen voor Downsyndroom (Stichting):

http://downsyndroom.geef.nl