Welkom bij geef.nl | Kom in actie en doneer online aan goede doelen
Meer informatie over SOVA (Stichting Opvang & Vakantie Autisten)

SOVA (Stichting Opvang & Vakantie Autisten)

SOVA houdt zich bezig met het organiseren van opvang en vakanties voor gezinnen met kinderen met stoornissen uit het autisme spectrum (AS) en/of ADHD.

Missie SOVA (Stichting Opvang & Vakantie Autisten)

De doelstelling van SOVA is om de gezinnen met kinderen met een stoornissen uit het Autisme Spectrum (AS) en/of ADHD goede opvang te bieden in een voor hen "vertrouwde" omgeving met vrijwilligers die weten hoe ze zijn en die weten hoe ze moeten worden begeleid. Een vertrouwde omgeving waar ze ook geaccepteerd worden zoals ze zijn omdat ook de andere kinderen zijn zoals zij zelf zijn. Een vertrouwde omgeving zodat deze kinderen zich "thuis" kunnen voelen en zich niet anders hoeven voor te doen dan ze zijn. SOVA tracht de genoemde doelen te verwezenlijken door het aanbieden van o.a. Opvang voor deze kinderen met hun ouders en brusjes in de vorm van (korte) vakanties of weekenden. Bijeenkomsten, workshops en activiteiten voor autisten en hun partners, brusjes, ouders. SOVA organiseert deze weekenden voor gezinnen waar één of meer kinderen een diagnose heeft binnen het Autisme spectrum, waar de kinderen in de leeftijd zijn van +/- 4 tot +/- 15 jaar, met een verbaal IQ van 70 of hoger, die thuiswonende zijn. Deze weekenden zijn ook voor de ouders en de brusjes van deze kinderen.

Activiteiten SOVA (Stichting Opvang & Vakantie Autisten)

De ouders en kinderen logeren in verschillende onderkomens vlakbij elkaar of in hetzelfde logeerproject maar hebben tijdens de weekenden geen direct contact met elkaar. Het resultaat hiervan is dat de ouders tot rust kunnen komen omdat hun kinderen (autistisch of niet) goede opvang hebben, contact tussen ouders en kinderen is er in het weekend niet. De ouders kunnen lekker uit, bijvoorbeeld naar de bowling baan. De ouders voelen direct begrip, hebben lotgenoten contact en wisselen ervaringen en gedachten uit terwijl de ontspanning tussen door een belangrijk onderdeel vormt. Voor de kinderen is er van alles georganiseerd, zogaan we naar de dierentuin of MEGA-biken en handboogschieten (voor de oudsten), of speeltuin (voor de kleinsten). Dit alles wel onder het motto "Alles mag niets moet".

Organisatie SOVA (Stichting Opvang & Vakantie Autisten)

SOVA houdt zich bezig met het organiseren van opvang en vakanties voor gezinnen met kinderen met stoornissen uit het autisme spectrum (AS) en/of ADHD. Deze opvang wordt verzorgd door vrijwilligers op een aantal locaties in Midden-Nederland. Op deze locaties kunnen ouders zich ontspannen. De autisten en ADHD-ers en hun brusjes kunnen onder goede begeleiding een plezierig weekend hebben. Een stichting Als ouders van een of meer autistische kinderen en een kind met ADHD heb je wel eens de behoefte om er eens een weekendje uit te zijn. Maar omdat de kinderen met AS en/of ADHD, kinderen zijn met een verborgen handicap en vaak gezien worden als "lastig" en met weinig begrip wordt omgeven in de naaste omgeving, ben je vaak op jezelf aangewezen. De opvang van deze kinderen (vooral zij die een normaal IQ hebben) staat nog in de kinderschoenen terwijl opvang voor geestelijk - en lichamelijk gehandicapten alom bekend is. Om deze reden is er het initiatief geboren om te komen tot het organiseren van zogenoemde "Rust-uit-weekenden". Deze weekenden hebben sinds september 2002 een definitieve invulling gekregen met de oprichting van Stichting Opvang & Vakantie Autisten (SOVA). De weekenden heten dan ook "SOVA-weekenden". De Stichting Opvang & Vakantie Autisten, kortweg SOVA, is opgericht op 13 september 2002. SOVA is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09130511.

Bestedingen SOVA (Stichting Opvang & Vakantie Autisten)

SOVA besteedt het geld van sponsors en donateurs voor het grootste gedeelte aan de invulling van ee SOVA-Weekdn of een SOVA-Vakantie. SOVA wil daarmee de kosten voor gezinnen die het niet kunnen betalen verlagen.

SOVA besteedt ook een deel van het geld aan de organisatie van een Vrijwilligers-dank-je-wel-dag. Hiermee bedanken we de vrijwilligers voor hun inzet op de SOVA-weekenden.

SOVA (Stichting Opvang & Vakantie Autisten) logoKom in actieDoneer nu

Sociale media

Resultaat

Alle donateurs hebben via de donatiemodule en de gratis te gebruiken internet diensten van Stichting GeefGratis in totaal onderstaand bedrag ten behoeve van SOVA (Stichting Opvang & Vakantie Autisten) opgehaald (buiten de internet diensten van GeefGratis om halen de goede doelen ook zelf donatiegelden op via hun individuele fondsenwerving. Deze donaties zijn niet in het onderstaande bedrag verwerkt)

€ 10,-

Klik hier voor alle donateurs

Alle actievoerders op geef.nl hebben hiervan in totaal ten behoeve van SOVA (Stichting Opvang & Vakantie Autisten) opgehaald:

€ 0,-

Klik voor alle actie donaties

KvK Nummer: 09130511
RSIN Nummer: 816267054
GeefGratis Nummer: 855

Ons actie platform

Je kunt ook via ons eigen actie platform in actie komen voor SOVA (Stichting Opvang & Vakantie Autisten):

http://sova.geef.nl