Welkom bij geef.nl | Kom in actie en doneer online aan goede doelen
Meer informatie over Movies that Matter

Movies that Matter

Movies that Matter opent ogen voor mensenrechten en menselijke waardigheid door film. Het zet cinema in voor het aanwakkeren van de dialoog over mensenrechten, de beinvloeding van de publieke opinie en de activering tot inzet voor mensenrechten.
Door de promotie en vertoning van belangwekkende mensenrechtenfilms te koppelen aan verdieping en debat, biedt Movies that Matter op internationaal niveau een platform aan deze films en de makers daarvan

Missie Movies that Matter

Movies that Matter gelooft in de kracht van de camera als maatschappelijk wapen. Een wapen tegen onverschilligheid. Want film heeft een ongekend vermogen: het opent ogen. De twee belangrijkste doelstellingen van Stichting Movies that Matter zijn: het vertonen van en verdieping bieden bij human rights films en het stimuleren en promoten van vertoning en verdieping van human rights films. Movies that Matter koppelt filmvertoningen aan verdieping en debat. Verdiepende randprogramma's bieden nadere informatie, context en duiding bij de onderwerpen van vertoonde films. De verdiepingsprogramma's van Movies that Matter hebben de vorm van een discussie, debat, talkshow, inleiding, interview, lezing of Q&A-sessie. Er wordt aan deelgenomen door mensenrechtenactivisten, filmmakers, experts, deskundigen, politici, journalisten en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

Activiteiten Movies that Matter

Jaarlijks vindt eind maart in Den Haag het Movies that Matter Festival plaats. Vijftien filmtheaters in Nederland presenteren iedere maand een film met debat in het Movies that Matter On Tour programma. Movies that Matter biedt educatieprogramma's voor het basis-, voortgezet en hoger onderwijs.
Én er is een human rights-filmprogramma op IDFA, 's-werelds grootste documentairefestival.

Movies that Matter is ook actief in het buitenland. Het helpt en ondersteunt organisatoren van filmvertoningen over mensenrechten in Afrika, Azië, Latijns Amerika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Als internationaal expertisecentrum biedt Movies that Matter informatie over mensenrechtenfilms aan organisaties in binnen- en buitenland.

Organisatie Movies that Matter

Stichting Movies that Matter opent ogen voor mensenrechten en menselijke waardigheid door film. De stichting zet cinema in voor het aanwakkeren van de dialoog over mensenrechten, de beïnvloeding van de publieke opinie en de activering tot inzet voor mensenrechten.

Movies that Matter logo

Geregistreerd bij

ANBI
Kom in actieDoneer nu

Sociale media

Resultaat

Alle donateurs hebben via de donatiemodule en de gratis te gebruiken internet diensten van Stichting GeefGratis in totaal onderstaand bedrag ten behoeve van Movies that Matter opgehaald (buiten de internet diensten van GeefGratis om halen de goede doelen ook zelf donatiegelden op via hun individuele fondsenwerving. Deze donaties zijn niet in het onderstaande bedrag verwerkt)

€ 125,-

Klik hier voor alle donateurs

Alle actievoerders op geef.nl hebben hiervan in totaal ten behoeve van Movies that Matter opgehaald:

€ 0,-

Klik voor alle actie donaties

KvK Nummer: 34244064
RSIN Nummer: 8154.57.492
GeefGratis Nummer: 4754

Ons actie platform

Je kunt ook via ons eigen actie platform in actie komen voor Movies that Matter:

http://movies-that-matter-2.geef.nl