Welkom bij geef.nl | Kom in actie en doneer online aan goede doelen
Meer informatie over Fuertedogs (Stichting)

Fuertedogs (Stichting)

Honden in Spanje en dus ook op Fuerteventura leven vaak onder barre omstandigheden. Zonder de lokale ware dierenliefhebber te kort te willen doen, blijft de Spaanse mentaliteit t.o.v. dieren vaak zeer bedroevend.
 
Vooral ook de Podenco Canario, de voor de Canarische Eilanden zo kenmerkende jachthond, heeft het zwaar te verduren. Slechts 12 zondagen per jaar mag er gejaagd worden. De rest van het jaar worden deze honden verwaarloosd, liggen ze te vegeteren aan te korte kettingen zonder bescherming tegen de felle Canarische zon, met te weinig of zelfs geen water en/of voer.
 
Vaak genoeg worden ze dood aan de ketting gevonden. Overleven ze het wel tot de volgende jacht dan sterven ze vaak door gebrek aan voorbereiding en training of worden ze als de prestaties uitblijven zonder pardon afgeschoten, opgehangen, in brand gestoken of gewoon ergens achtergelaten om te verhongeren.

Maar ook andere hondenrassen hebben het moeilijk op Fuerteventura. De gemeenten hebben op Fuerteventura 3 zogenaamde dodingsstations. Alle honden die op straat dwalen worden door speciale hondenvangers van de gemeente gevangen en in zo'n centrum gestopt. Ook de mensen die hun hond niet meer willen, kunnen deze zo afgeven bij de dodingscentra. Afhankelijk van het aantal honden in de betreffende  "perrera" worden de honden dan gewoonlijk na 10 tot 20 dagen zonder pardon afgemaakt, meestal op een dieronvriendelijke wijze.

Missie Fuertedogs (Stichting)

"a better dog life on Fuerteventura!"

Organisatie Fuertedogs (Stichting)

De Stichting Fuertedogs is een Nederlandse stichting die tot doel heeft de hondenopvang van Elke Kaaskooper op Fuerteventura te ondersteunen. Het gaat daarbij zowel om financiële als om praktische steun. 

Wij willen niet één van de vele stichtingen op dit gebied zijn maar ons profileren als onafhankelijke, professionele stichting die zich inzet voor de door Elke opgevangen honden.

Ook willen we informatie geven over de Podenco Canario, zoals zo vele jachthonden lief en vrolijk van aard. Dit ras geniet te weinig bekendheid in Nederland en buurlanden, waardoor de Podenco qua plaatsing achterloopt bij onze andere honden,  waarvan een flink aantal al letterlijk  'een goede landing'  in Nederland, België en Duitsland  heeft kunnen maken.

Fuertedogs (Stichting) logo

Geregistreerd bij

ANBI
Kom in actieDoneer nu

Sociale media

Resultaat

Alle donateurs hebben via de donatiemodule en de gratis te gebruiken internet diensten van Stichting GeefGratis in totaal onderstaand bedrag ten behoeve van Fuertedogs (Stichting) opgehaald (buiten de internet diensten van GeefGratis om halen de goede doelen ook zelf donatiegelden op via hun individuele fondsenwerving. Deze donaties zijn niet in het onderstaande bedrag verwerkt)

€ 2.030,-

Klik hier voor alle donateurs

Alle actievoerders op geef.nl hebben hiervan in totaal ten behoeve van Fuertedogs (Stichting) opgehaald:

€ 0,-

Klik voor alle actie donaties

KvK Nummer: 24445414
RSIN Nummer: 8200.16.007
GeefGratis Nummer: 2628

Ons actie platform

Je kunt ook via ons eigen actie platform in actie komen voor Fuertedogs (Stichting):

http://fuertedogs.geef.nl