%
 • € 1.397,60
 • € 5.000,-

IRON MAN Limburg Maastricht

 • Looptijd: van 27 mei 2015 tot 12 augustus 2015
Doneer nu

Sander Turnhout

 • Gelderland, Nijmegen
 • 42 jaar
 • Man
 • 27/05/2015
 • 01/07/2015
 • € 1.397,60

IRON MAN Limburg Maastricht

IepIepHoera!

De iepenpage is ernstig bedreigde vlinder in Nederland. Je kan deze vlinder op maar een paar plekken in Nederland tegenkomen. Om te zorgen dat er meer leefgebied voor deze bijzondere vlinder komt, ga ik voor de Vlinderstichting op een heel bijzondere manier aan de slag... Op 2 augustus wordt in Nederland de eerste IRON Man Triathlon van Nederland gehouden. Een zware opgave: deelnemers moeten 3,8 kilometer zwemmen in open water, 180 kilometer fietsen en 42,195 meter hardlopen. Ik wil me laten sponsoren om Iepen aan te kunnen planten in het Jekerdal, langs het Marathonparcours. In Maastricht is een aantal iepen bekend waar nog iepenpages leven, en ook op de Pietersberg komen ze nog voor. Ze leven op iepen, maar door de iepziekte zijn veel iepen in Nederland verdwenen. Via een 'iepenlint' door het Jekerdal kunnen we het leefgebied in Maastricht verbinden met de iepenpages op de Pietersberg. Uit onderzoek blijkt de kansen voor de iepenpage aanmerkelijk verbeteren als er 'iepenlinten' aangeplant worden tussen de huidige populaties. Om de populatie iepenages in de stad Maastricht te kunnen verbinden met die op de Pietersberg is een bedrag van 5.000 euro nodig voor de aanplant van iepen. Omdat de IRON Man voor ten minste drie jaar naar Nederland is gehaald levert het - voor dit parcours - goede zichtbaarheid op om het iepenlint door het Jekerdal langs de route van de marathon aan te planten. Tijdens de tweede editie is het resultaat dan al zichtbaar. En kunnen de iepenpages in 2016 vrolijk meevliegen met de sporters, langs hun eigen iepenlint. Als er een vlinder over de dam is… Door het eerste iepenlint vanuit de maatschappij te financieren demonstreren we draagvlak voor de iepenpage bij anderen. En omdat er drie IRON Man triathlons gepland staan én omdat de Provincie Limburg met dank aan het schitterende landschap een groot aantal sportevenementen in de buitenlucht rijk is, heeft het idee veel potentie om te groeien. Met als resultaat dat de iepenpage een stuk minder kwetsbaar wordt. Helpt u ook mee?

Meer info: http://www.vlinderstichting.nl/content.php?id=605&q=iep

Deel deze geefpagina:

De Vlinderstichting

De Vlinderstichting logoDe Vlinderstichting is de landelijke natuurbeschermingsorganisatie die zich speciaal inzet voor de bescherming van vlinders en libellen. Dat is nodig, want het gaat niet goed met deze dieren. Dagvlinders behoren tot de meest bedreigde diergroepen in ons land. Om te voorkomen dat nog meer soorten uitsterven hebben ze extra aandacht nodig. Bovendien zijn vlinders en libellen bijzondere dieren die - nu nog - zowel in natuurgebieden als dicht bij huis te zien zijn en waar veel mensen plezier aan beleven. Wij vragen de benodigde extra aandacht door bekendheid te geven aan de diergroepen in het algemeen en de noodzaak tot bescherming in het bijzonder. Bescherming staat voorop! Onze medewerkers worden bij hun natuurbeschermingswerk geholpen door meer dan 1750 vrijwilligers en gesteund door ongeveer 5500 donateurs. Door gericht onderzoek, het geven van adviezen, voorlichting en educatieve projecten proberen wij onze doelstelling: een natuur vol vlinders en libellen, te bereiken. lees meer..

Donaties & Widgets

Laatste donateurs

 1. € 25,-25-08-2015E. Scholte
  Om je mooie verhaal en doorzettingsvermogen.
 2. € 12,1004-08-2015L. Spoormakers
 3. € 113,-03-08-2015N. Bolt
  Geweldige prestatie Sander!
 4. € 10,-03-08-2015R. Slings
 5. € 100,-02-08-2015Stichting Sportschool de open lucht
  Met dank aan Natuurmonumenten voor de Iepenpage
 6. € 10,-02-08-2015anoniem
 7. € 50,-02-08-2015I. Spronk
  Go Sander!
 8. € 15,-01-08-2015anoniem
 9. € 10,-01-08-2015A. Boosten
  Heel veel succes Sander, wat een superactie weer!!
 10. € 10,-30-07-2015R. Swzrt
Toon meer donaties

Reacties

Geen reacties

Widget

Hieronder staat mijn donatie widget die hoort bij dit goede doel. Deze donatie widget/gadget kun je toevoegen aan jouw profiel pagina op een community website zoals bijvoorbeeld %s.

Code kopiëeren

Kopiëer de onderstaande gemarkeerde tekst om de widget/gadget toe te voegen:

Blog

Machine

Mijn lijf is aan het veranderen. Behalve dat mijn broeken beginnen af te zakken - ook de strakke - krijg ik steeds meer machinale kwaliteiten. Of ik nu moe, katerig of uitgeslapen ben; als ik moet fietsen, zet ik mezelf in de fietsstand en daar ga ik. Het voelt al bijna niet meer als ik - mijn lijf doet wat ie moet doen, vanzelf, bijna zonder dat ik erbij ben. Toen ik onlangs de halve van stein gedaan heb, als oefenwedstrijdje, heb ik die manier na het zwemmen en het fietsen een PR gelopen op de halve marathon. Zonder nadenken, gewoon lopen, verder niks.
1 juli 2015

Training

Zo zeg; deze week veel moeite moeten doen om de trainingen in de agenda te passen, maar net de tijd en ruimte gevonden om de meest elementaire in te bouwen. Gelukkig wordt dat volgende week op #oerol anders...
11 juni 2015

Sander Turnhout


Bedankt voor het bezoeken van mijn fondsenwervende pagina
Doneren via Geef.nl is snel, eenvoudig en volledig veilig. Het is ook de meest efficiënte manier om mij te sponsoren: De Vlinderstichting krijgt je gedoneerde geld sneller dan wanneer ik contant geld ga ophalen. Door online actie te voeren hoef ik dus niet zelf met geld over straat te lopen en komt het geld direct aan bij De Vlinderstichting zonder dat ik er zelf naar om hoef te kijken. Contant geld dat ik ontvangen heb zal ik alsnog via mijn actiepagina overmaken. Doneer aan mijn actie via iDEAL, Kadobon, PayPal of CreditCard.