%
 • € 2.536,85
 • € 2.500,-

Aangereden hond Saar moet één achterpoot missen

 • Looptijd: van 19 augustus 2014 tot 31 december 2014
Doneer nu

Hans Masius

 • Zuid-Holland, Nieuw-Lekkerland
 • onbekend
 • Man
 • 29/11/2011
 • 03/08/2016
 • € 2.536,85

Aangereden hond Saar moet één achterpoot missen

Help haar met de hondenrolstoel - Kattenmand

Op de avond van 18.08.2014 is de op een Beauceron hond (kruising) lijkende teef aangereden op de Ammersekade in Ottoland (de dader is doorgereden en heeft haar aan haar lot overgelaten in de donkere koude regenachtige nacht). De melder heeft haar in de ochtend zwaar onderkoeld gevonden en gauw de Kattenmand Dierenambulance (werkt in de Molenwaard) gebeld om noodhulp. Zij zijn meteen de lieve hond gaan halen en hebben haar voor noodhulp/stabilisatie gebracht bij dierenkliniek De Waard in Alblasserdam. Daarna is ze meegegaan naar onze orhopeed bij dierenkliniek Ridderkerk voor verdere evaluatie en behandeling van de achterpoten. Haar linker achterpoot is helaas verbrijzeld en moet geamputeerd worden. Haar rechterachterpoot lijkt gebroken, maar zal morgen onder narcose verder onderzocht worden door Matthijs Nipius (orthopeed-dierenarts). Ze moet het redden, maar dit wordt ondanks alle hulp van iedereen, toch een ontzettend hoge rekening voor de Kattenmand Dierenambulance - daarom vragen we uw hulp om deze zielige hond te kunnen redden. Geef aub. om haar te redden? bit.ly/HelpSaar

Meer info: http://www.kattenmand.com/Saar/Saar.html

Deel deze geefpagina:

De Kattenmand (Stichting)

De Kattenmand (Stichting) logo  De Kattenmand is een nonprofit kattenasiel voor de opvang/herplaatsing van  afstandskatten/zwerfkatten en  Dierenambulance (bestaat geheel uit vrijwilligers).   We zijn geheel afhankelijk van donaties/schenkingen/legaten ed. en krijgen geen subsidie. Om die reden zijn we afhankelijk van wat u ons geeft voor de hulp aan dieren ! Zonder uw hulp op financieel gebied kunnen we geen hulp meer bieden aan de dieren in de West-Alblasserwaard / de Molenwaard. Met onze dierenambulance vrijwilligers helpen we gewonde/zieke zwerfkatten, nemen afstandskatten op en proberen we een nieuw thuis voor ze te vinden. Alle katten worden natuurlijk (als het nog niet gebeurd is) gesteriliseerd of gecastreerd om verder leed voor talloze zieke kittens ed. te voorkomen.   lees meer..

Donaties & Widgets

Laatste donateurs

 1. € 17,-18-09-2014anoniem
  Voor Saar
 2. € 100,-08-09-2014anoniem
  Voor Saar
 3. € 20,-08-09-2014C. Kater
  Help Saar
 4. € 50,-08-09-2014A. Niem
  Help Saar
 5. € 50,-06-09-2014M. Oskam
  Donatie voor Saar. Hou vol meisje, we duimen voor een voorspoedig herstel.
 6. € 5,-06-09-2014H. Koelmans
  Een kleinigheid voor Saar. Met goede wensen van mevr. Koelmans
 7. € 50,-03-09-2014J. vd. Ploeg
  Help Saar
 8. € 10,-02-09-2014E. Bout
  Voor Sara de dapperste hond! Knuffel en betserschap! ❤️
 9. € 750,-31-08-2014M. In Motion
  Bijdrage
 10. € 25,-31-08-2014M. Sterk
  Graag help ik mee aan het herstel van Sara, wat een schandalig optreden van de mensen die haar zo lieten liggen, waardeloze mensen zijn dat. ik hoop dat ze snel beter gaat worden, en weer vertrouwen in de mensen krijgt. lieve Sara ik denk aan je. Mariëtte Sterk,Sinderen.
Toon meer donaties

Reacties

Geen reacties

Widget

Hieronder staat mijn donatie widget die hoort bij dit goede doel. Deze donatie widget/gadget kun je toevoegen aan jouw profiel pagina op een community website zoals bijvoorbeeld %s.

Code kopiëeren

Kopiëer de onderstaande gemarkeerde tekst om de widget/gadget toe te voegen:

Blog

Update toestand Saar/Sara thuis 05.09.2014

Goed de wond op haar pootje begint te drogen en we doen er alles aan dat ze daar niet aan zit, zodat het kan herstellen. De flankwond ziet er mooi rustig uit maar staat wel een deel open, ondanks haar hemd. Ze rust veel en is nog steeds heeeel lief. Enig probleem is wel, dat Saar niet met de kap om haar kop overweg kan. Ze wordt helemaal gek met de kap om haar oren, dus die wordt er nu maar af gelaten. Een bekend verschijnsel bij ons, waar in het verleden ook al veel katten het "niet konden waarderen".
6 september 2014

URL van updates over Saar / Sara

#Delen svp.
Vanaf 30.08.2014 kun je alle updates over haar vinden op:

http://www.kattenmand.com/Saar/Saar.html

Het verhaal in het kort is als volgt. Laat op de avond loopt Saar op de Ammerse Kade en wordt niet opgemerkt door een naderende automobilist, die haar (al of niet onder invloed?) aanrijdt en haar vervolgens naar de kant sleept. Hij laat de zwaar gewonde hond (één verbrijzelde rechter achterpoot, één gebroken linker achterpoot, intern letsel borstkas, onderkoeld) aan haar lot over in de donkere regenachtige nacht. Hij belt geen politie, maar neemt ook geen kontakt op met onze dierenambulance, die contractueel in de gemeente Molenwaards rijdt. De volgende morgen gaat de 1e redder Annemieke naar Groot-Ammers ipv. naar Gorinchem voor haast-boodschappen en ziet de inmiddels in shock verkerende aangereden hond naast de weg liggen. Ze belt gauw naar de Kattenmand Dierenambulance om noodhulp en zorgt door middel van een paardendeken voor het noodzakelijke beperken van nog verdere daling van Saar's lichaamstemperatuur en blijft al die tijd bij haar zitten wachten op Kattenmand Dierenambulance 240, waarna onze Corrie en Herman de in nood verkerende hond voor Eerste Hulp brengen bij Dierenkliniek De Waard om haar te stabiliseren. Hierna gaat de reis naar onze dierenarts/orthopeed Matthijs Nipius van Dierenkliniek Ridderkerk voor verdere noodhulp en wordt geëvalueerd hoeveel er nog te redden is van die lieve hond. Dit hartverscheurende verhaal is waar gebeurd en is nog lang niet afgelopen. Saar is letterlijk diverse keren door het oog van de naald gegaan en heeft zoveel toevallige gebeurtenissen meegemaakt, dat je haar bijna de hond met de 9 levens zou noemen.
31 augustus 2014

Hondenrolstoel voor Saar

#DELEN svp. we moeten Saar helpen!

22.08.2014 * Update over Saar,
de aangereden hond die eenzaam in een koude regenachtige nacht lag weg te kwijnen. Ze was zover onderkoeld geraakt, dat ze het haast niet meer kon redden. Er gloort weer wat hoop voor haar dankzij al die dierenvrienden, die haar met van alles helpen en met een beetje geluk moet het lukken. Ze krijgt de best mogelijke begeleiding en medische verzorging om te kunnen revalideren van de mensen om haar heen. De komst van een hondenrolstoel voor Saar via Harco Jans van Hondenrolstoel.nl en notabene Rinus Gerritsen van de Golden Earring is toch wel een gouden randje over dit moderne sprookje :-) Het volgende stadium van herstel is nu begonnen. http://youtu.be/ZkbXlWcQ-_8
29 augustus 2014

Update Saar naar huis voor revalidatie ?

26.08.2014 * Update thuis
van onze Jolanda, die 2x per dag naar Saar toe gaat om haar te verzorgen en gezelschap te geven. Het is niet zo moeilijk te begrijpen, dat Saar snakt naar aandacht en nog meer aandacht na alles wat er gebeurd is. Vandaag ging het beter dan gisteren, want ze wilde zelf gaan wandelen en is ook uit zichzelf gaan eten. Het verwijderen (gisteren op zondag) van vocht bij de wond en het schoonspoelen heeft haar blijkbaar goed gedaan. Het wandelen gebeurt nu nog zonder de hondenrolstoel, omdat er aan de binnenkant van de rechter voorpoot nog een wond zit, die verder moet genezen. Langs deze plek loopt namelijk een steunband, die het achterover klappen van de hondenrolstoel voorkomt (zoals je op het videoreport zelf uitgelegd kan zien door Harco Jans van Hondenrolstoel.nl). Je ziet op de foto, dat Saar het beregezellig vindt bij Jolanda. Patiënten, die zich lekker voelen genezen eerder - ze is dus het zoveelste geschenk uit de hemel voor onze Saar. Wist u, dat Jolanda zelfs speciaal eten voor Saar klaar maakt om haar weer aan het eten te krijgen? Dit is het begin van een lang kostbaar revalidatieproject, dus help aub. mee, dankjewel: bit.ly/HelpSaar
----------------------------------------------------------------------------
8/25/2014 Update our Jolanda who 2x a day goes Saar allow to take care of her and give her company. It is not so difficult to understand that Saar craves attention and more attention after all that has happened. Today was better than yesterday, because she wanted to go for a walk, and itself is going to eat by itself. Removing (yesterday Sunday) of fluid from the wound and the flushing has apparently done her. The walk is happening even without the dog wheelchair because there is a wound on the inside of the right leg, which further needs to heal. Along this place is because a support band, which prevents back folding dog wheelchair (as you can see by Harco Jans Hondenrolstoel.nl explained in the video report itself). You can see in the picture, which computes the Saar nice find at Jolanda. Patients who feel good cure before - so she is yet another gift from heaven for our Saar. Did you know that Jolanda even make special food for Saar ready to get her to eat again This is the beginning of a long costly rehabilitation project, so please help. note: bit.ly/HelpSaar Thanks
28 augustus 2014

Al 55 donateurs voor Saar op 24.08.2014 !

Alle donateurs met een warm hart voor onze Saar zijn we heel erg dankbaar voor hun medeleven. Heel veel dank voor jullie gulle gave tot nu toe, want we hebben veel euro's nodig om alles te kunnen betalen voor die lieve hond met zo'n rotte start in haar leven. Ze moet echt een tweede kans krijgen, nu er zoveel mensen haar helpen doorstarten na die ellendige koude nacht na de aanrijding.
25 augustus 2014

@ R. Foekema:"..echt voor Saar is....strijkstok...

Onze kleine stichting bestaat enkel uit vrijwilligers en dan bedoel ik van hoog tot laag. Wij hebben geen betaalde krachten op de werkvloer en ook niet in het bestuur. We doen alles zelf, doen niet aan outsourcing en ook bestuursleden helpen op de werkvloer (dierenambulance, opruimen, schoonmaken - 's nachts, etc.).
We kennen het woord strijkstok niet en ook niet het woord bonus ed.; sterker nog, we hebben een buitengewoon grote hekel aan de graai / grijpcultuur (zo vaak aanwezig bij grote organisaties).
25 augustus 2014

Hans Masius


Bedankt voor het bezoeken van mijn fondsenwervende pagina
Doneren via Geef.nl is snel, eenvoudig en volledig veilig. Het is ook de meest efficiënte manier om mij te sponsoren: De Kattenmand (Stichting) krijgt je gedoneerde geld sneller dan wanneer ik contant geld ga ophalen. Door online actie te voeren hoef ik dus niet zelf met geld over straat te lopen en komt het geld direct aan bij De Kattenmand (Stichting) zonder dat ik er zelf naar om hoef te kijken. Contant geld dat ik ontvangen heb zal ik alsnog via mijn actiepagina overmaken. Doneer aan mijn actie via iDEAL, Kadobon, PayPal of CreditCard.