Welkom bij geef.nl | Kom in actie en doneer online aan goede doelen
 

Paardrijden voor gehandicapten

8 februari 2015

Uw gift of sponsoring is van harte welkom! Door de initiatieven van de Stichting Paardrijden voor Gehandicapten Leiden en Omstreken financieel te ondersteunen kunnen kinderen met een beperking hun favoriete sport blijven uitoefenen. Maak kind en paard daarom blij met een donatie op Geef.nl!

Stichting Paardrijden voor Gehandicapten
Wekelijks biedt de Stichting Paardrijden voor Gehandicapten Leiden aan ongeveer 120 gehandicapte ruiters de mogelijkheid om met veel plezier paard te rijden. Ongeacht hun beperking. 

De in 1969 opgerichte Stichtingzag de therapeutische meerwaarde van het paardrijden voor gehandicapten en wilde lichamelijk, zintuiglijk en verstandelijk gehandicapten op een pedagogisch verantwoorde manier laten paardrijden. De accommodatie en het onderdak voor de paarden en pony’s werd gevonden in Manege ‘Moedig Voorwaarts’ in Leiden. Daar is een hoogwaardige voorziening gecreëerd waar paardrijden voor gehandicapten als therapie, ontwikkeling of ter ontspanning wordt aangeboden.

De organisatie van de Stichting Paardrijden voor Gehandicapten ligt in handen van een betrokken en enthousiast team van vrijwilligers, medewerkers en instructeurs. Mensen met passie voor paarden die de stichting en manege goed laten draaien. Er worden activiteit georganiseerd zoals zomerkampen, vrijwilligersavonden en bazaars.

Steun paardrijden voor gehandicapten
Ondanks het enthousiasme en de passie van de medewerkers is het budget helaas beperkt. Voor investeringen in onderhoud, verzorging van de paarden en materiaal is de stichting afhankelijk van donateurs en sponsoren. Giften en donaties worden bijvoorbeeld besteed aan speciale zadels voor kinderen met een beperking, zodat zij zichzelf goed op het paard kunnen houden. 

Bent u geraakt door de initiatieven van Stichting Paardrijden voor Gehandicapten en wilt u een donatie doen? Dat kan! Ga naar de site van Geef.nl en steun het paardrijden voor gehandicapten.